Ekstra Bladet

JES DORPH: HVOR ER DON Ø?

Tv-vaerten kalder FCK’s behandling af Flemming ’Don Ø’ Østergaard både usmagelig og uskøn

- JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N jonas@eb.dk

Det er naeppe gået nogens naese forbi, at Flemming Østergaard har vaeret en stor del af FC Københavns store succes.

I mere end et årti var ’Don Ø’ansigtet udadtil, og han var manden, som mange elskede at hade, men som de fleste FCK-fans stadig den dag i dag hylder for hans betydning for klubben.

Hos FC København kniber det tilsynelad­ende med at anerkende Flemming Østergaard og hans betydning for klubbens rejse til tinderne. Det mener i hvert fald den mangeårige FCK-fan, Don Øven og tv-vaert Jes Dorph-Petersen, som i en laengere klumme på netsitet copenhagen­sundays.dk under overskrift­en ’FCK, Don Ø og historien’ leverer en markant kritik af sin klub og dennes behandling af Don Ø.

Jes Dorph mener, at man øverst i FC København i et ’uskønt og usmageligt forsøg’ sletter alle spor af deres tidligere bestyrelse­sformand og ikke vil kendes ved ham:

– På fck.dk (klubbens officielle hjemmeside) er der flere fyldige afsnit, der kronologis­k beskriver FC Københavns 25-årige historie år for år. Det vrimler i mange og lange spalter med navne på spillere, traenere og ledere, som har markeret sig i klubbens kvarte århundrede. Men ikke en eneste gang er Don Ø/Flemming Østergaard naevnt. Han findes simpelt hen ikke laengere på hjemmeside­n i den klub, han selv har skabt. Tekstforfa­tterne har åbenlyst vredet sig helt uden om Flemmings tilstedeva­erelse og betydning ved at slette ham fuldstaend­ig med tilbagevir­kende kraft fra linjerne, skriver Jes Dorph-Petersen.

– Det er naturligvi­s en komplicere­t manøvre, der naermer sig et litteraert kamikaze-projekt at fjerne selve hovedperso­nen fra en fortaellin­g – ligeså vanskeligt og selvmodsig­ende, som hvis man skulle gennemgå Rolling Stones’ karriere uden at naevne Mick Jagger, skriver Jes Dorp Petersen.

Han har vaeret fan af FC København, siden klubben blev stiftet i 1992. Ekstra Bladet vaeret i kontakt med Jes Dorph-Petersen for at uddybe sin klumme.

Jeg betragter denne klumme som en kaerlighed­serklaerin­g til den klub, jeg har fulgt i alle 25 år. Men jeg taenkte, i det frirum, som der er i en klumme, hvor man må sige hvad som helst, så sker der heller intet ved, at jeg også naevner de ting, jeg ikke er enig i.

– Det er vigtigt for mig at understreg­e, at det her en kaerlighed­serklaerin­g til FCK, siger Jes Dorph-Petersen og tilføjer:

– Min pointe er bare, at man kan jo heller ikke naevnte Hamlets historie uden at komme ind på Kronborg. For mig er det tydeligt, at det er koordinere­t, at nogen har besluttet, at Flemming ikke skal omtales i en historie, hvor man skal hylde folk. Jeg har ikke belaeg for min påstand, men sådan ser det unaegtelig ud. Der er ingen andre, der vil fortaelle FCK’s historie uden at naevne Flemming Østergaard­s rolle.

– Kan du forstå, hvis FCK vil laegge afstand til en mand, som foretog sig noget ulovligt i sin tid i spidsen for klubben?

– Jeg kan godt forstå, at der er en modsaetnin­g mellem den nuvaerende ledelse og Flemming, det anfaegter jeg ikke. Men hvis man påstår, at man fortaeller klubbens historie, så bliver man nødt til at naevne ham, om man kan lide ham eller ej. Det er ikke logisk, at man udelader ham.

– Det ville svare til at omtale klubbens meritter uden at sige, at de også har deltaget i Champions League. Der er ingen sund fornuft i, at han ikke bliver naevnt, lyder det fra Jes Dorph-Petersen.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med FC København, der ikke har nogen kommentare­r til Jes Dorph-Petersens klumme.

Det ville svare til at omtale klubbens meritter uden at sige, at de også har deltaget i Champions League. Der er ingen sund fornuft i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark