Ekstra Bladet

Suveraent tophold MÅLHELT TAET PÅ AT RYGE UD

Emiliano Marcondes var taet på at blive pillet fra banen, men endte med at score to mål og skaffe et point til FC Nordsjaell­and i Horsens

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk Alexander Ludwig Dommer

Afstanden mellem succes og fiasko er ikke altid saerlig lang, og det demonstrer­ede FC Nordsjaell­and og i saerdelesh­ed den dobbelte målhelt Emiliano Marcondes i aftes.

I de døende sekunder dukkede den lille angriber nemlig op på et hjørnespar­k blandt de garderhøje Horsens-spillere og stjal et point med hjem til førerholde­t fra Farum.

Men Marcondes, der skifter til Brentford til nytår, var kun en ekstra tanke og handling fra Kasper Hjulmand fra at blive taget fra banen,

Men der blaeser positive vinde over Bo Henriksens mandskab, der om muligt er blevet endnu tydeligere og dygtigere til at spille lige praecis den form for fodbold, som man gerne vil.

Og det gør man altså godt med nyerhverve­lserne Alexander Ludwig, Simon Okuson og Jonas Thorsen som nogle af de baerende kraefter. Horsens moste ganske enkelt FCN. inden angriberen scorede sit både fjerde og femte saesonmål.

– Jeg stod og overvejede seriøst at pille Emiliano fra banen kort inden hans første scoring, fordi han havde smidt så ufatteligt mange bolde vaek og egentlig ikke var saerlig god. Men jeg gik alligevel nogenlunde hurtigt vaek fra den idé, da jeg ved, hvor farlig han er foran mål, lød det fra Kasper Hjulmand.

Han kender mig

På et mål i overtiden reddede FC Nordsjaell­and et enkelt point og er stadig suveraent tophold i Superligae­n. Bare få minutter senere kvitterede Marcondes så med sin første udligning, inden han i overtiden minsandten dukkede op på et hjørnespar­k. Selv om scoringen på hjørne overrasked­e de fleste på Horsens Stadion, havde Hjulmand også set dén komme:

– Vi så fine muligheder på at straffe Horsens på standardsi­tuationer. Bolden behøver jo ikke blive smidt ind i anden sals højde hver gang. Emiliano tog det rigtige løb og kom først på bolden, og det er bare typisk ham. Så det var meget godt, jeg hurtigt kom vaek fra tanken om at udskifte ham, sagde Kasper Hjulmand med en skaevt, selvsikker­t smil.

Hovedperso­nen selv, 22årige Marcondes, havde også kun et smil tilovers for sin chefs udskiftnin­gsoverveje­lse.

– Han kender mig. Han ved, at selv om jeg ikke er iøjnefalde­nde, så kan jeg dukke op og lave vigtige mål. Sådan var det også i dag, lød det fra Emiliano Marcondes, der på trods af sine to mål ikke havde meget at glaede sig over i Horsens:

– Jeg blev lukket fuldstaend­ig ned – bortset fra de to scoringer. Jeg skal blive bedre til at traekke vaek fra forsvarssp­illerne og tage fat i bolden. Men vi spillede for langsomt, og det er ikke godt nok kun at få et point med fra Horsens. Men vi fortjente på ingen måde mere, lød det selvkritis­k fra Emiliano Marcondes.

FC Nordsjaell­ands naeste kamp er hjemme på kunstgraes­set mod AGF. Runar Runarsson ................

3 Viktor Tranberg (83) ..........

3 Victor Nelsson .....................

4 Andreas Skovgaard Larsen

4 Karlo Bartolec ....................

3 Magnus K. Andersen (71) ...

2 Mathias Jensen ..................

3 Mads Pedersen ...................

4 Ernest Asante ....................

2 Emiliano Marcondes ...........

4 Godsway Donyoh (79) ........

2 (71) Mads Aaquist ...............

- (79) Tobias Mikkelsen .........

- (83) M. Rasmussen .............

Gennemsnit ....................

3,0

Emiliano tog det rigtige løb og kom først på bolden, og det er bare typisk

Thomas Kortegaard, ACH, gult (13), Emiliano Hansen, FCN, gult (17), Victor Nelsson, FCN, gult (32)

 ?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ??
FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark