Ekstra Bladet

HAAS SATSER I SINGAPORE

. FORMEL 1 Teamet går sine egne veje i valg af daek til Romain Grosjean og Kevin Magnussen

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

På menuen til første grandprix i den asiatiske del af Formel 1-saesonen er ikke en Singapore Sling for Kevin Magnussen og co., men derimod et Singapore-sats.

Haas F1-team går nemlig enegang i valget af daek til Romain Grosjean og Kevin Magnussens racere. Som de eneste medbringer amerikaner­ne hele fire saet supersofts og faerre ultrasofts end rivalerne; ’kun’ otte saet.

Hvordan sådan en faetter glider ned, er uvist ...

Set udefra synes valget maerkeligt, da Pirellis daek til 2017-saesonen generelt har vaeret hårde og holdbare, så de fleste løb kan køres på weekendens hurtigste daektyper og blot et pitstop.

På Spa-Francorcha­mps til Belgiens Grand Prix var Haas også defensive i daekvalget, hvilket betød, at teamet i modsaetnin­g til samtlige rivaler ikke kom ud på ultrasofts i den sidste traening før tidtagning­en.

Glaeder sig til Suzuka

Før tre løb på fire uger i Singapore, Malaysia og Japan vil teamchef Günther Steiner kun fastslå, at han glaeder sig til at konkurrere på Suzuka. Og det er, fordi han ligesom sin danske racerkører elsker den bane.

Hvordan og hvor teamet vil klare sig bedst resten af saesonen i det taette midterfelt, tør han ikke spå om.

– Williams var på Monza igen staerke, og de var ingen Günther Steiner forventer, at styrkeforh­oldet blandt midterhold­ene i Asien vil skifte fra uge til uge, ligesom det har gjort hidtil i saesonen.

steder på Spa. Begge er højhastigh­edsbaner, så det er virkelig maerkeligt, og jeg forstår det ikke. Hvorfor nogle er bedre den ene uge,

men mikset er mellem fire hold.

– Jeg ved ikke, hvor vi står før Asien, men jeg ser altid frem til Suzuka, for jeg kan

lide banen. Men jeg ved ikke, om vi vil vaere gode der, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ??
FOTO: JAN SOMMER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark