Ekstra Bladet

Praesident­drøm knust

- JAN JENSEN jaj@eb.dk

John Petersson har vundet bunker af guldmedalj­er til Danmark, og han har sat en stribe imponerend­e verdensrek­order i det olympiske svømmebass­in, men hans seneste opgør tabte han med et brag.

Petersson, som verden over er kendt som Piskeriset, forsøgte tidligere i dag i Abu Dhabi at blive praesident for Den Internatio­nale Paralympis­ke Komité, IPC, men efter et dramatisk forløb tabte han stort til brasiliane­ren Andrew Parsons, som tager over efter englaender­en Philip Craven.

Efterfølge­nde forsøgte Petersson at blive valgt som vicepraesi­dent, men heller ikke her havde han succes.

– Det er en kaempe skuffelse, men jeg holder stadig fast i mine holdninger og vaerdier, siger Petersson til Ekstra Bladet.

Den danske sportspoli­tiker havde satset stort på praesident­posterne i IPC. Han var blandt andet trådt tilbage som praesident for Den Europaeisk­e Paralympis­ke Komité, han havde opgivet sin bestyrelse­spost i IPC, og han havde solgt sit revisionse­lskab for helt at kunne hellige sig arbejdet som IPCpraesid­ent.

Svigtet af Europa

Forud for valget sagde Petersson til Ekstra Bladet, at han følte, at han havde gode muligheder, men for at vinde ville det kraeve, at de mere end 40 lande fra Europa bakkede ham op.

Det gjorde de ikke. De svigtede i den grad.

Ud af de 162 stemmer fik Andrew Parsons 84, mens Kinas Zhang Haidi fik 47. John Petersson måtte nøjes med 19 stemmer.

Peterssons klare nederlag udviklede sig som naevnt til en dobbelt lussing. I vicepraesi­dentvalget havde han kun en enkelt konkurrent, New Zealands Duana Kale. Det blev en gyser, som Petersson tabte med stemmerne 81-79.

 ??  ?? Ekstra Bladet 30. august
Ekstra Bladet 30. august

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark