Ekstra Bladet

MØLBY Handlen der gik i vasken

PREMIER LEAGUE

- SÅ BLEV DET VAR LIVERPOOLS BESLUTNING NÅR ALT KOMMER TIL EN MAND MED JEG OPLEVEDE SELV ALT,

september, transfervi­nduet lukkede, og en af sommerens helt store klubskifte­r gik i vasken.

Philippe Coutinho er fortsat Liverpools­piller, om end manager Jürgen Klopp har valgt at se bort fra ham til dagens storkamp på udebane mod Manchester City.

’Gik i vasken’ er måske i virkelighe­den det helt forkerte udtryk. I hvert fald set fra Liverpools synsvinkel.

For selv om Barcelona forsøgte via spanske medier at laegge et stort pres, og selv om spilleren selv erklaerede, at han ønskede at skifte, holdt Liverpools ejere fast i, at Coutinho overhovede­t ikke var til salg.

Forhandlin­ger var der ingen af, og Barcelona led dermed endnu et stort og offentligt nederlag. Nummer tre denne sommer efter den modvillige afsked med Neymar og den ligeledes mislykkede jagt på Marco Verratti fra Paris Saint-Germain.

så den rette, spørger mange i dag. Både og vil jeg mene.

Hvis man ser på timingen fra Barcelonas side, tror jeg, at det var rigtigt set af Liverpool. Det var simpelt hen ikke muligt at finde en erstatning, da vi først nåede hen i august.

Hvis Barcelona havde rykket i maj eller i begyndelse­n af juni, kunne Liverpools position muligvis have vaeret en smule anderledes. Men på det tidspunkt havde Barcelona ikke pengene fra salget af Neymar.

Liverpool vil meget gerne af med det omdømme, at man saelger sine bedste spillere. Men man kan sagtens argumenter­e for, at når pengene bliver så store, som der var tale om her, så havde det givet mening at slippe Philippe Coutinho. For det kunne have løst andre problemer for Liverpool.

Der var en klar linje i Liverpools kommunikat­ion. De ville ikke have pengene, og i sidste ende kan jeg godt forstå, at man holdt fast.

Og selv om jeg kan forstå, at Philippe Coutinho kan vaere typen, der godt kan gå og surmule, så er jeg overbevist om, at han kommer til at finde glaeden igen.

er han en ung knaegt, der elsker at spille fodbold. Den glaede får man hurtigt tilbage, uanset hvem man er.

Der er ikke sket noget i dette forløb, der får Jürgen Klopp til at tvivle på, at han kan løse situatione­n, og som det var tilfaeldet med Luis Suárez, der flirtede med Arsenal i 2013 og derefter leverede en strålende saeson, så forventer jeg, at Liverpool snart får en staerk udgave af Philippe Coutinho tilbage.

Det har styrket Liverpool, at man har leveret gode resultater i begyndelse­n af saesonen, mens stormen om Coutinho rasede. Det lykkedes at holde fokus på fodbolden, fordi Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohammed Salah kom flyvende fra start.

Nogle Liverpool-fans har ment, at man slet ikke har brug for Philippe Coutinho laengere.

De allermest romantiske fans har endda ment, at man ligeså godt kunne saelge ham, fordi 17-årige Ben Woodburn er ved at få sit gennembrud på det walisiske landshold. Nej, stop nu.

Philippe Coutinhos kvaliteter kan ethvert hold bruge – også Liverpool, og det ved Jürgen Klopp bedre end nogen anden.

Der er mange, der forventer, at Barcelona vender tilbage naeste sommer og gør et nyt forsøg på at lande Coutinho, men jeg tvivler:

Barcelona har et hav af spillemaes­sige problemer, de skal have løst inden for de kommende par år.

Der er adskillige kvalitetss­pillere på forskellig­e positioner, der skal erstattes, og de problemer kan hurtigt vise sig at vaere større og mere akutte, end hvad Coutinho lige kan løse.

Så jeg kan sagtens se en situation, hvor Philippe Coutinho fortsaette­r i Liverpool – også efter sommeren 2018.

i efteråret 1990, at et skifte fra Liverpool til Barcelona gik i vasken. Jeg havde solgt bilen og var gået i gang med at lede efter et hus i Barcelona, fordi Liverpool havde givet besked om, at man var i gang med at saelge mig.

Men handlen blev ikke til noget, og så måtte jeg droppe alle planer.

Indrømmet, jeg havde – og har – ikke samme forhold til Barcelona, som sydamerika­nske spillere har. Mit forhold var primaert til Johan Cruyff, som jeg havde spillet sammen med i Ajax, og som nu var traener dernede. Og til Michael Laudrup.

Så for mig var skuffelsen selvfølgel­ig nemmere at laegge fra sig bagefter. Jeg fortsatte som Liverpools­piller, og det var det.

Jeg kan huske, at jeg var mere skuffet over, at Liverpools manager, Kenny Dalglish, satte mig på baenken til den efterfølge­nde kamp på udebane mod Coventry.

Set i bakspejlet kan jeg selvfølgel­ig godt forstå, at Dalglish gav mig en pause, men på det tidspunkt aergrede jeg mig over at have mistet min plads på holdet.

Men jeg vandt den tilbage, og det kommer Philippe Coutinho også til.

Der er mange, der forventer, at Barcelona vender tilbage og gør et nyt forsøg på at lande Coutinho, men jeg tvivler

Philippe Coutinho er ikke med Jürgen Klopps trup til dagens kamp mod Manchester City, men han skal nok vende tilbage til Liverpools hold.

 ?? FOTO: PA ??
FOTO: PA
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark