Ekstra Bladet

Det hjaelper ikke noget at gå og fedte for cheferne. Det handler om, at man skal have praesteret noget

-

Røde aebler på bordet og kompliment­er kan han ikke bruge til noget.

– Det hjaelper ikke noget at gå og fedte for cheferne. Det handler om, at man skal have praesteret noget. Det er dét, der taeller.

JØRGEN RAMSKOV

erkender, at det i visse tilfaelde kan lade sig gøre at hive en lønforhøje­lse hjem ved en form for job-afpresning.

– Der er selvfølgel­ig de saerlige situatione­r, hvor en medarbejde­r banker på og siger, at han gerne vil have mere i løn, hvis han skal blive, fordi han ellers smutter til Ekstra Bladet, hvor han har fået et bedre tilbud, siger han og fortsaette­r:

– Så må man som chef overveje, om man i det enkelte tilfaelde skal bøje sine principper, for hvor vigtig er den her medarbejde­r? Og ja, det kan godt lade sig gøre at få mere i løn på den måde.

Han tilføjer dog skaelmsk, at hans medarbejde­re nu ikke skal få alt for gode idéer.

– Man skal passe på med at overspille sine kort. Det kunne jo vaere, at man fik et ’tillykke, hvornår kan du stoppe?’ med på vejen. nemlig ikke overbevise din chef om det.

– Man skal turde traede ud af komfortzon­en. Det svarer til at springe ud fra ti-meter-vippen, men er man velforbere­dt og har argumenter­ne med til lønsamtale­n, så er man godt på vej, siger Stine Bosse, der har en bøn på vegne af sine chef-kolleger landet over.

Man skal turde stille sig op og sige ’jeg synes, at jeg er mere vaerd’

– Som chef er det rigtig dejligt med et varsel om, hvad man gerne vil tale om til mødet. Sig, at det skal handle om løn. Så spiller du med åbne kort og åbner for en ligevaerdi­g samtale, hvor der er tillid mellem begge parter, siger hun og tilføjer:

– Ingen chefer kan lide overraskel­ser.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Det handler om at fremhaeve de resultater, man har skabt, siger Stine Bosse.
FOTO: LINDA JOHANSEN Det handler om at fremhaeve de resultater, man har skabt, siger Stine Bosse.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark