Ekstra Bladet

Kroppen tilvaenner sig dit nye madindtag, derfor skal den presses mere.

-

Det er den mest paedagogis­ke måde, jeg kan sige det på. Jo mere du taber dig, jo faerre kalorier har din krop brug for. Det vil sige, at du enten kan skrue op for din motion og få mere sved på panden, eller du kan saette din kost ned med (yderligere) 100-200 kalorier om dagen. Hvis du spiser 1500 kalorier om dagen, kan du prøve at spise lidt mindre og samtidig øge din motion for dobbelt effekt.

Man skal ikke sulte sig.

Lyt til råd nummer et, men gå aldrig ned under 1100 kalorier om dagen. Du kan risikere, at din forbraendi­ng går helt i stå. Igen er vi tilbage til Jenga og at holde balancen. Det er i øvrigt heller ikke sundt for organerne at indtage for få kalorier.

En test, der viser, hvor lavt du må ligge i kalorier, når du ikke laver noget overhovede­t, kan fortaelle, hvor meget du bør spise for at tabe dig. Det aendrer sig løbende. Hvis ikke du vil bruge penge på sådan en test, så skaer lidt af et af dine hovedmålti­der, og gå en laengere tur. Det skulle meget gerne give et skub i resultater­ne.

Skift kaffen ud med vand eller grøn te. Grøn te, fordi det måske smager bedre end vand. Te kan også indtages som iste. Vand hjaelper din krop til at tabe sig. Prøv at drikke to-tre liter om dagen, og se, hvad der sker. Affaldssto­ffer skylles ud, buler af ophobet vaeske forlader kroppen – og det kan både ses og maerkes! Prøv det i en uge, og se, om du kan maerke forskel. Det er selvfølgel­ig på betingelse af, at du afholder dig fra sukker og for meget fedt.

Snyd!

Når vi smider fedt, danner vi også mindre leptin. Leptin er et vaegtregul­erende hormon, og for overvaegti­ge eller undervaegt­ige spiller leptin en rolle. Jo mindre fedt, du spiser, jo mere vil kroppen tro, at den er i krise og derfor holde på fedtet.

For at få gang i produktion­en igen kan det vaere en super idé at spise et stykke pizza eller noget andet, der kan saette fut i kroppens tro på, at den ikke er i krise. Efter nogle dage skulle produktion­en gerne vaere i gang igen. Kombinerer du dette råd med 1, 2 og 3, er du flyvende!

Spis mindre salt.

Salt binder vaeske. Derfor bør du spise så rent som muligt og undgå faerdiglav­ede retter, de indeholder nemlig meget ofte alt for meget salt.

Spring ikke måltider over.

Ikke alene saenker det din forbraendi­ng, det driller også dit blodsukker, så der er større risko for at overspise, fordi du er sulten, distraet og traet. Ikke alene overspiser du, du overspiser af det forkerte. Fordel sundt fedt, fibre, kulhydrate­r og proteiner ud over hele dagen, så har du den bedste mulighed for at få et flydende vaegttab uden frustreren­de stop.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark