Ekstra Bladet

Havde vi haft mere tid, så kunne vi have brugt mange timer i de smukke omgivelser

-

med os, og vi havde lavet en madpakke hjemmefra og pakket drikkevare­r, frisk frugt og taepper at sidde på. Hvis man ikke orker at lave mad selv, er der masser af hyggelige steder at gøre hold.

For eksempel på Café Tycho Brahe ved museet for den gamle videnskabs­mand.

Lige praecis det museum må du ikke snyde dig selv for. Det er spaendende for alle aldre. Museet ligger lidt uden for Tuna midt på Hven og er indrettet smukt i den tidligere sognekirke Allhelgona­kyrkan. Her hører og oplever du den danske astronom Tycho Brahes liv og observatio­ner.

Du kan se på stjerner i den delvist underjordi­ske

videre rundt på øen og gjorde holdt flere spaendende steder. I Husvik stoppede vi ved campingpla­dsen for at få lidt koldt at drikke, og børnene morede sig med at kaste sten i vandet. Her var også lamaer, som vi fik hilst på – uden at de kvitterede med en spytklat …

Inden aftensmade­n besøgte vi det smukke destilleri Spirit of Hven i Backafalls­nyn. Her kan du smage deres fantastisk­e gin og whisky, men da det jo er svensk, kan du ikke købe en af de ellers så smukke flasker med dig. Der må man forbi et Systembola­get, og sådan et findes ikke på Hven.

Havde vi haft mere tid, kunne vi have brugt mange timer i de smukke omgivelser, som også byder på spa, restaurant og rundtur på destilleri­et.

Imens vi voksne smagte på de alkoholisk­e drikke, legede børnene udenfor, hvor de kunne spille skak med store brikker.

OM AFTENEN

spiste vi på den laekre fiskeog skaldyrsre­staurant Ella i Kyrkbacken­s Havn. De ved, hvad de vil have for maden, så det var ikke en billig aften – men hver en krone vaerd. Personalet har saerligt flair for fisk og skaldyr, men er du mere til kød, så kan du også sagtens få det. Saet dig udenfor, hvor du kan se solen gå ned over Danmark.

Det er også muligt at grille på havnen i enten Kyrkbacken­s eller Bäckviken. Her er der er offentlig grillplads og borde og baenke, hvor maden kan indtages. Det er en billigere løsning, og solnedgang­en er den samme.

 ??  ?? VEJRET VAR Stierne er af og til meget smalle og taet på skraenten, så en cykelhjelm kan vaere en god idé. VI CYKLEDE
VEJRET VAR Stierne er af og til meget smalle og taet på skraenten, så en cykelhjelm kan vaere en god idé. VI CYKLEDE
 ??  ?? Det er gratis at grille på havnen, som f.eks. her hvor der er rift om grillen i Kyrkbacken­s Havn.
Det er gratis at grille på havnen, som f.eks. her hvor der er rift om grillen i Kyrkbacken­s Havn.
 ??  ?? Turen på vej til og fra Hven er en oplevelse i sig selv. Vi sejlede til Hven i speedbåd over og med en gammel fiskekutte­r hjem. De fleste tager faergen fra enten København eller Sverige.
Turen på vej til og fra Hven er en oplevelse i sig selv. Vi sejlede til Hven i speedbåd over og med en gammel fiskekutte­r hjem. De fleste tager faergen fra enten København eller Sverige.
 ??  ?? Spirit of Hven er et whisky-destilleri, som også laver en fremragend­e gin, og alt kommer i disse smukke flasker. Der er meget at se, opleve og smage omkring destilleri­et.
Spirit of Hven er et whisky-destilleri, som også laver en fremragend­e gin, og alt kommer i disse smukke flasker. Der er meget at se, opleve og smage omkring destilleri­et.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark