Ekstra Bladet

Sådan planlaegge­r du din tur

-

Der er flere rejseburea­uer, der har specialise­ret sig i at arrangere Formel 1-rejser – blandt andet K-Rejser, GP Tours og Profil Rejser – men man kan uden problemer stå for planlaegni­ngen selv.

Billetter til løbet bestilles på den officielle Formel 1-side, formula1.com, og det bliver formentlig fra 28. til 30. juli, at Hungarorin­g i 2018 laegger bane til Formel 1-race.

Det er dog ikke endeligt bekraeftet. Hold øje med, hvornår løbskalend­eren for 2018 bliver frigivet.

Det er ret fornuftigt at bestille billetter i god tid. Det vil sige gerne adskillige måneder i forvejen.

Det tager kun knap to timer at flyve fra København til Budapest. Vaelger man at tage turen gennem Europa i bil, så skal man regne med at tilbringe 14-15 timer på hjul hver vej.

BUDAPEST HAR

masser at byde på både kulturelt og historisk, så det ville vaere dumt at vende snude hjemad fra en Formel 1-weekend i den ungarske hovedstad uden at have taget et sejltur på Donau, nydt udsigten over byen fra Buda-siden eller havde taget en slapper i et byens mange termalske spa-bade. Også parlaments­bygningen med det tilhørende bibliotek er vaerd at se.

Har man bilen med til Budapest, kan man køre til en raekke andre europaeisk­e hovedstaed­er i løbet af få timer. Wien kan nås på under tre timer, Bratislava på to timer og et kvarter, Zagreb på under tre en halv time og Prag på lidt over fem timer. Der er kun knap 20 kilometer fra centrum af Budapest til Hungarorin­g. Det gør, at banen er superlet at komme til og fra. Der kører taxaer og shuttlebus­ser fra centrum, og så har arrangører­ne sørget for, at den ene vejbane på motorvejen fra Budapest mod racerbanen er forbeholdt tilskuere i bil. Vaelger man andre Formel 1-løb i Europa, er det ikke usaedvanli­gt, at man må bo over en times kørsel vaek fra banen.

 ??  ?? Kør, Kevin, kør!
Kør, Kevin, kør!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark