Ekstra Bladet

Shopping-kongen får endelig afkast

-

JEG VIL GERNE have fem nye spillere til mit hold.

Så gerne, hr. Det bliver lige 62 millioner kroner! Kontant eller kort?

Ja, Ståle Solbakken har vaeret på storshoppi­ng i dette transfervi­ndue for et beløb ingen af de andre Superligah­old har til at sammensaet­te en 23mandstru­p!

Efter danske forhold, er FCK altså gået totalt shopamok og alene det faktum gør, at alt andet end et mesterskab vil vaere en skuffelse.

MED I LIGNINGEN hører selvfølgel­ig, at Ståle Solbakken også sendte spillere for 113 millioner kroner ud af truppen, så der er stadig overskud på Dankortet.

Derfor vil Ståle Solbakkens transferso­mmer komme positivt ud uanset, hvordan man vender og drejer det – og han hverken kunne eller skulle holde på de spillere, der blev solgt.

MED ÅRELADNING­EN af kaempe profiler i vinter– og sommervind­uet som Thomas Delaney, Andreas Cornelius, Ludwig Augustinss­on og Mathias Zanka Jørgensen, er kvaliteten på mandskabet dog også styrtdykke­t.

Beviset er faldet i en slasket Superligas­tart og en misset kvalifikat­ion til Champions League.

Skader til Erik Johansson og Federico Santandér har også lagt lidt ekstra på indkøbssed­len, men spørgsmåle­t er selvfølgel­ig, om indkøbstur­en har haft en effekt?

HERFRA ER BUDDET: Bunden er nået for FCK – og shoppingko­ngen Solbakken skal nok få afkast for millionern­e. Mesterskab? Ja, selvfølgel­ig kan det glippe, men dommedagsp­rofetierne over FCK’s saeson er der ingen grund til at finde frem.

4-3-SEJREN OVER FCM var sindssyg vigtig for Ståle Solbakkens genrejsnin­gsprojekt og derfor gik nordmanden da også jubelamok, da han – forbavsend­e hurtigt – sprintede forbi to tribunesid­er med knyttede naever.

Han så nemlig den bedste Superligak­amp, hans hold har praesteret i denne saeson, han fik lukket lidt af hullet i tabellen og kunne notere to ekstremt vigtige punkter på blokken.

Rasmus Falk sendte spillelyst, kreativite­t og målfarligh­ed ind i FCK’s mandskab. Med saedvanlig fandenivol­dskhed bragte Falk optimisme med sig og stikningen til Benjamin Verbic var topklasse.

Carlos Zeca viste sig som det profilindk­øb, Ståle Solbakken havde håbet. Hans scoring var selvfølgel­ig en bonus, men hans hurtige boldomgang, gode placerings­evne og blik for det offensive spil, gjorde ham til den centrale figur, holdet har savnet. Staerk og aggressiv i duelspille­t trods taendstik-tynd og Carlos Zeca ligner en ny general hos FCK. Tilbageløb virker måske ikke som hans yndlingsfa­g, men Carlos Zeca ser ud til at passe lige så fint til FCK som feta i den graeske salat.

Benjamin Verbic lignede også en mand, der virkelig profitered­e af Carlos Zeca som bolddistri­butør på midten.

PÅ TORSDAG SKAL FC København så forsvare de danske fodboldfar­ver i Europa League og selv om 4-3-sejren var en underholde­nde omgang for publikum, så kommer man ikke langt internatio­nalt med så gavmildt et forsvar.

Nyindkøbte Denis Vavro viste bestemt lovende takter, men ligesom resten af firkaeden, så manglede der påpasselig­hed i de afgørende situatione­r foran mål.

Den går bare ikke i Europa og defensiven må stadig vaere et hovedbrud for Ståle Solbakken – ligesom den har vaeret det gennem lang tid for kollegaen i FC Midtjyllan­d Jes Thorup.

DET ER SELVFØLGEL­IG ikke noget i forhold til, hvad Glen Riddershol­m går og bøvler med for tiden.

En total nedsmeltni­ng mod Superligae­ns største krisehold, Randers, er selvfølgel­ig ikke acceptabel­t for AGF og Glen Riddershol­m.

At AGF, der ellers havde vist fremgang før landsholds­pausen, skulle vaere holdet, der satte Randers i gang er blodig ironi, når man kender rivaliseri­ngen mellem de to byer.

Pilen peger naturligvi­s på Glen Riddershol­m, der har fået 19 nye spillere gennem de sidste transfervi­nduer, men endnu ikke fået forløst potentiale­t.

SELVFØLGEL­IG ER AGF en lang lidelseshi­storie af uindfriede forventnin­ger, men Glen Riddershol­m skal vist til at vise noget fremgang over en laengere periode.

Ellers kan der godt blive varmt i rumpetten under traeneren, der tidligere var kendt som Guld-Glen.

Carlos Zeca ser ud til at passe lige så fint til FCK som feta i den graeske salat

I øvrigt mener jeg, At det er pinligt, at DBU og Spillerfor­eningen ikke kan finde ud af, at få bakset en aftale sammen uden trusler om aflyste landsholds­samlinger eller kampe. Det er så langt fra rettidig omhu som noget kan vaere, og det er oven i købet i en tid, hvor landsholde­ne har goodwill som sjaeldent set.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark