Ekstra Bladet

Anna Mee risikerer skattesmae­k

BORGMESTER­ENS BRYLLUPS-FIDUS: To skatteeksp­erter vurderer, at den radikale beskaeftig­elses- og integratio­nsborgmest­er i København, Anna Mee Allerslev, skal betale skat for lån af lokaler

- PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON JAMES KRISTOFFER MILES

Det koster mellem 65.000 og 100.000 kroner i døgnet, hvis almindelig­e københavns­ke skatteborg­ere vil leje den fornemme ’rådhushal’ på Københavns Rådhus til et privat arrangemen­t.

Men som Ekstra Bladet kunne afsløre i går, så betalte den radikale beskaeftig­elsesog integratio­nsborgmest­er i København, Anna Mee Allerslev, ikke en krone i leje, da hun lørdag 26. august blev gift med sin udkårne, Christian Tarp, og efterfølge­nde fejrede dagen med en privat bryllupsre­ception i rådhushall­en for 300 gaester med dans og musik.

Rent privat

Eneste udgift for Anna Mee Allerslev var lønnen til de ansatte på rådhuset samt leje af service. I alt cirka 23.000 kroner. Den normale lokaleleje på 65.000-100.000 kroner slap hun for at betale.

Og den slags personaleg­oder er skatteplig­tige, vurderer to af Danmarks førende skatteeksp­erter, Ekstra Bladet har talt med.

– Det er helt klart. Når hun af kommunen har fået en vederlagsf­ri fordel, så skal hun beskattes af det, siger ekspert i skatteret, advokat Tommy V. Christians­en, der står bag vidensport­alen v.dk.

– Der har vaeret nogle tilfaelde, hvor man eksempelvi­s har fået en gratis jagtrejse, som har vaeret skattefri, fordi det har vaeret en del af ens forretning. Men i og med det her er et rent privat arrangemen­t og ikke en offentlig begivenhed, så kan det altså ikke fritage hende fra at betale skat, siger han.

Langt fra bagatelgra­ensen

En anden skatteeksp­ert, Torben Bagge, er enig:

– Man skal i udgangspun­kt beskattes af alle økonomiske goder, man opnår.

– Det er en atypisk situation, at man låner arbejdsgiv­erens lokaler. Men hvis man bruger et lokale, som arbejdsgiv­eren udlejer til andre, og hvor markedslej­en er af en sådan karakter – langt fra bagatelgra­ensen – så er det min bedste vurdering, at Skat ville stå med en god sag, hvis de valgte at kraeve beskatning af det. Man skal i udgangspun­kt beskattes af alle økonomiske goder, man opnår, siger han.

Det er uvist, hvordan Anna Mee Allerslev forholder sig til skattespør­gsmålet. I en Facebook-opdatering fra søndag beretter hun detaljeret, hvordan hun har betalt 23.000 i løn for personale og for lån af service. Hun naevner intet om, at hun har fået et lokale stillet til rådighed til en vaerdi af mellem 65.000 til 100.000 kr.

Hvis – eller når – Anna Mee Allerslev indberette­r det til Skat, vil det blive beskattet som personlig indkomst og altså med den højeste marginale beskatning,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark