Ekstra Bladet

Dit bryllup er en skaendsel

-

Borgmester Anna Mee Allerslevs (R) gratis lån af festsalen på Københavns Rådhus er en skaendsel.

Sådan lød den klare besked fra flere af de kontanthja­elpsmodtag­ere, som beskaeftig­elsesog integratio­nsborgmest­eren er øverste ansvarlig for, da en skare af de ringest stillede københavne­re i går eftermidda­g demonstrer­ede mod bl.a. den radikale borgmester­s forvaltnin­g.

Voldsomt

– Jeg synes, det er lige lovlig kriminelt, at hun kan slippe af sted med at få en festsal på rådhuset til en vaerdi af 65.000, mens hendes forvaltnin­g jager syge og svage københavne­re med kontanthja­elpsloft, ressourcef­orløb, og hvad har vi, siger den sygemeldte kontanthja­elpsmodtag­er Eva Tanni Andersen, der har vaeret på skiftende overførsel­sindkomste­r siden 1996.

– Der skal tydeligvis spares en masse penge på os på overførsle­r. Derfor synes jeg godt nok, det er voldsomt at se, at hun kan få for 65.000 kroner lokale, siger Eva Tanni Andersen.

Flere af de fremmødte holdt skilte med skriften ’STOP MED AT JAGE SYGE OG SVAGE’ og ’#ANNAANSVAR­SLØS’, som var tydeligt møntet på Allerslevs forvaltnin­g

Eva Tanni bakkes op af John Eriksen, der mistede sit job som murerarbej­dsmand under finanskris­en:

– Hvis jeg mødte vores kaere borgmester, ville jeg sige: ’Dit gratis bryllup er en skaendsel.’

En uskik

Også Enhedslist­ens finansordf­ører, Pelle Dragsted, var til stede ved demonstrat­ionen. Han mener helt generelt, at politikere skal stoppe med at rage til sig, mens de svageste i samfundet får ringere kår.

– Jeg synes bare ikke, at Lars Løkke skal holde konfirmati­on på Marienborg uden at betale, at jeg skal kunne gå på pension før andre her i samfundet, eller at en borgmester skal kunne låne lokaler gratis, der for andre ville koste op mod 100.000. Det er en uskik, siger Pelle Dragsted til Ekstra Bladet.

– Det bør jo ikke vaere borgmestre med en fed løn, der får støtte til at leje et selskabslo­kale. I virkelighe­den har de her mennesker jo et større behov for at få økonomisk hjaelp, hvis de skal leje et lokale til et bryllup eller en fest, siger politikere­n og slår hånden ud mod de fremmødte københavne­re.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Mange af Københavns ringest stillede var mødt op for at protestere mod den radikale borgmester­s forvaltnin­g.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Mange af Københavns ringest stillede var mødt op for at protestere mod den radikale borgmester­s forvaltnin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark