Ekstra Bladet

Tre dage i fine omgivelser

-

De nedskrevne regler er klokkeklar­e: Københavns Kommune må IKKE udlåne gratis lokaler til medlemmern­e af Københavns Borgerrepr­aesentatio­n, hvis de afholder private arrangemen­ter.

Alligevel kunne beskaeftig­elsesog integratio­nsborgmest­er i København, Anna Mee Allerslev (R) fejre sit private bryllup med 300 gaester til en privat reception i den fornemme rådhushal på Københavns Rådhus. Hun betalte ikke en krone i leje for lokalet, der ellers koster mellem 65.000 og 100.000 kroner om dagen, når de lejes ud til private formål. Det viser dokumenter, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Lancier og orkester

Ifølge kommunens hjemmeside kan rådhushall­en i øvrigt slet ikke udlånes (gratis) til bryllupsre­ceptioner.

Men det er altså muligt at leje det attraktive festlokale midt i København for 65.000100.000 kroner i døgnet. Dertil kommer udgifter til rådhusets personale, service mv.

Ifølge dokumenter­ne fra kommunen lagde Anna Mee Allerslev beslag på rådhushall­en fra fredag middag til mandag morgen. Altså naesten tre døgn.

Fredag ved middagstid opsatte rådhusets personale borde til gaesterne og scene til et orkester. Lørdag blev serverings­personale, kaffebrygg­ere og fire vagter kommandere­t på overarbejd­e, mens de 300 gaester bl.a. dansede lancier. Mandag blev der ryddet op og gjort rent.

Eneste udgift for Anna Mee Allerslev var lønnen til de ansatte på rådhuset samt leje af service. I alt cirka 23.000 kroner, hvilket normalt – ifølge kommunens hjemmeside – ville komme oven i lokaleleje­n.

Privilegiu­m

Ekstra Bladet har forgaeves bedt om et interview med Anna Mee Allerslev. Men via sin pressechef henviser hun til Borgerrepr­aesentatio­nens sekretaria­t.

Her forklarer sekretaria­tschef Flemming Dubgaard, at de nedskrevne regler for de folkevalgt­es brug af kommunens lokaler ikke gaelder ved lige praecis bryllupsre­ceptioner. Her gaelder nemlig de uskrevne regler.

Som de eneste ud af jordens samlede befolkning på cirka 7,6 milliarder mennesker kan de 55 medlemmer af Københavns Borgerrepr­aesentatio­n gratis laegge beslag på rådhushall­en i dagevis, hvis de altså ønsker at holde deres bryllupsre­ception på Københavns Rådhus, forklarer han.

Ifølge Flemming Dubgaard ’udspringer’ dette saerlige privilegiu­m af en ’mangeårig administra­tiv praksis’ besluttet i 2012, som dog hverken er nedskrevet eller gjort til officielle regler.

 ??  ?? Fint skal det vaere.
Fint skal det vaere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark