Ekstra Bladet

DERFOR SKØD

27-årig haevder, at han

- JAN SØGAARD LINETTE K. JESPERSEN js@eb.dk linette@eb.dk PRIVATFOTO

Med en stjålet pistol fra sin skyttefore­ning i hånden ville Mikkel Starsø Renard, 27, have afløb for sine dybe frustratio­ner mod Københavns Vestegns Politi. Ifølge ham provokered­e politiet ham og vennerne, når de var til fodboldkam­pe, og gav ham afslag på at baere pistol på offentlig vej som medlem af Rødovre Skyttefore­ning.

Derfor ville Mikkel Renard ’konfronter­e’ en politimand og skyde ham i brystet eller ryggen – men kun som en advarsel, fordi alle politifolk baerer skudsikre veste på grund af terror-beredskabe­t. Derfor mente Mikkel Renard, at skuddet blot ville prelle af mod vesten.

Jeg havde ikke forestille­t mig, at han kunne dø af det

– Ingen skulle dø af det. Det var ikke planen, lød Mikkel Renards opsigtsvae­kkende forklaring i retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for drabet på den 43-årige politiassi­stent og hundefører ved Københavns Vestegns Politi Jesper Jul 6. december sidste år.

– Jeg er en god skytte

Mikkel Renard naegter drab, men tilstår grov vold med døden til følge. Han siger selv, at han er en god skytte, der rammer i centrum af skiven på 15 meters afstand syvotte gange ud af ti. Jesper Jul blev ramt af et skud foran højre øre, der gik ind i hjernen, hvor projektile­t satte sig fast. Han døde 30 timer senere på Rigshospit­alet.

I retten kunne Mikkel Renard ikke forklare, hvordan han kunne ramme så meget ved siden af, hvis hans plan kun var at skyde politimand­en i den skudsikre vest. Han sagde, at Jesper Jul stod med ryggen til ham, og at han sigtede mod hans ryg, men så vendte Jesper Jul sig overrasken­de om, og Mikkel Renard forsøgte at skyde ham i brystet.

– Jeg havde ikke forestille­t mig, at han kunne dø af det. Jeg ser ham falde om. Jeg taenker, det her er ikke rigtigt. Det var ikke, hvad jeg havde forestille­t mig.

Forklaring­en i retten er første gang, at Mikkel Renard har udtalt sig om drabet på Jesper Jul. Han har vaeres tavs under hele varetaegts­faengsling­en, og i retten vil han kun svare på spørgsmål fra sin forsvarer advokat, Ulrik Sjølin:

– Han har en aversion mod politiet, anklagemyn­digheden og retsvaesen­et, forklarede Ulrik Sjølin.

Anbefaler forvaring

Mikkel Renard skød i 2012 en politimand i brystet med en hardball-pistol i ekspeditio­nen på politigård­en i Albertslun­d. Det kostede ham otte måneders faengsel, og dengang forklarede Mikkel Renard, at han var frustreret over politiets behandling af hans mor efter en bilulykke i år 2000, da han var ti år gammel.

Drabet på Jesper Jul skulle vaere en gentagelse af episoden fra dengang, men nu var hardball-pistolen skiftet ud med en skarpladt Hammerli kaliber 0.22-pistol, som han aftenen før stjal i sin skytteklub.

Retslaeger­ådet siger, at Mikkel Renard ikke er sindssyg, men karakteraf­viger, og anbefaler forvaring på ubestemt tid.

 ??  ??
 ??  ?? Jesper Jul var hundefører og ses her med sin dejlige politihund Basse.
Jesper Jul var hundefører og ses her med sin dejlige politihund Basse.
 ??  ?? Ekstra Bladet onsdag 7. december 2016.
Ekstra Bladet onsdag 7. december 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark