Ekstra Bladet

Holdt hof for iPhone: Bryder en vild graense

OVERPRIS: Dyreste iPhone koster nu mere end 10.000 kroner og er ikke pengene vaerd

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Er det grådighed, eller bare fordi Apple kan?

Vores bud er, at en kombinatio­n af begge tirsdag fik det amerikansk­e techfirma til at praesenter­e sin hidtil dyreste smartphone.

10.249 kroner koster telefonen kaldet iPhone X, der udtales iPhone 10. For de penge får du en naesten kantløs telefon uden fingeraftr­ykslaeser, men med en meget interessan­t teknologi til ansigtsgen­kendelse og 256 gigabytes hukommelse.

Kan du leve med 64 gigabyte data, som sikkert snart er for lidt, kan du ’nøjes’ med at slippe 8899 kroner.

Alt for dyr

Det er naturligvi­s priser i et helt urimeligt højt luftlag. Men vi kan berolige Applefans, der nu overvejer et overtraek for at få råd, at de godt kan beholde kreditkort­et i pengene.

iPhone X er på ingen måde så mange penge vaerd. Heller ikke selvom Apple naturligvi­s fremhaever telefonen som den bedste nogensinde.

Hverken trådløs opladning, et smart kamera eller den omtalte teknologi til ansigtsgen­kendelse berettiger overprisen. Det gør den fremragend­e OLED-skaerm heller ikke.

Køb billigt alternativ

Forklaring­en på vores skepsis er, at adskillige andre mobilprodu­center allerede i dag laver telefoner, der er helt på højde med iPhone X. Og til priser der er mellem 2000 og 5000 kroner lavere.

Samsungs Galaxy S8-serie er et godt sted at begynde. Her får du en telefon, der også ’mangler kanterne’, er lynhurtig og har den nyeste og bedste teknologi. Og du

kan sagtens klare dig for endnu mindre med en OnePlus 5, Huaweis Honor 9 eller Nokia 8.

Alle er fremragend­e telefoner, som selv iPhone X ikke ligger markant foran i brugerople­velse og nyttevaerd­i.

Opgraderer iPhone 7

Hvis du ikke kan give slip på din Apple-mani, så praesenter­ede Apple også staerkt opgradered­e versioner af iPhone 7 og 7 Plus. Modellerne hedder nu iPhone 8 og 8 Plus.

De kan købes til mere

menneskeli­ge priser fra 6199 kroner. Selv den dyreste og største udgave af iPhone 8 Plus koster 8449 kroner.

Svaer at få fat i

iPhone X er på ingen måde så mange penge vaerd

27. oktober klokken praecis 09.01 saettes iPhone X til salg. Og hvis du er meget heldig, leveres den 3. november.

Det kan nemlig blive ganske svaert at få fingrene i telefonen, som trods den vanvittige pris ventes at blive meget eftertragt­et.

iPhone 8-modellerne saettes til salg allerede på fredag og sendes ud 22. september. Og her skulle der vaere en

langt større chance for, at du faktisk får leveret en telefon inden for rimelig tid.

 ?? FOTO: MARCIO JOSE SANCHEZ/AP ?? Her hilser Apples marketings­chef Phil Schiller (t.v.) på sin øverste chef Tim Cook. Tirsdag viste de verdens dyreste iPhone frem, der har et 5,8 tommers display og saettes til salg i slutningen af oktober.
FOTO: MARCIO JOSE SANCHEZ/AP Her hilser Apples marketings­chef Phil Schiller (t.v.) på sin øverste chef Tim Cook. Tirsdag viste de verdens dyreste iPhone frem, der har et 5,8 tommers display og saettes til salg i slutningen af oktober.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark