Ekstra Bladet

Midt i shitstorm: ’Anden’ laver børnefilm

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Anders Matthesen har vaeret her, der og alle vegne siden lørdag, hvor han leverede et grovkornet indslag – en såkaldt ’roast’ – til Youtubestj­ernerne under pris-showet ’Guldtuben’.

Eller det vil sige ... Det gjorde Matthesens karakter Jannik Rundholdt, og det har efterfølge­nde fået flere unge stjerner til at ytre sig om ’Anden’ og hans humor – eller mangel på samme.

Og nu er Matthesen så i vaelten igen.

I går meddelte han nemlig, at han laver en ny animations­film på baggrund af sin bog ’Ternet Ninja’, der udkom sidste år.

I bogen følger man flere kendte Matthesen-karakterer i komikerens barndomsby, Albertslun­d.

Farlig Ninja-dukke

Hovedperso­nen er den 13årige dreng Aske, der får en dødsensfar­lig Ninja-dukke af sin onkel Steward. Ja, dén Steward ...

– Normalt siger man jo, at man ikke skal bringe for mange budskaber samtidig, men vi havde altså en plan om, at nyheden om filmen skulle offentligg­øres tirsdag. Jeg var ikke klar over, at det andet ville få så meget hype, siger Anden med et grin med henvisning til de mange skriverier om hans optraeden lørdag.

– Nu må vi håbe, at det ikke drukner helt, tilføjer han til Ekstra Bladet.

Stor drøm

Anders Matthesen har allerede lavet flere film, blandt andre ’Terkel i knibe’ fra 2004 og ’Sorte kugler’ fra 2009.

– Det har laenge vaeret en stor drøm at lave endnu en animations­film, for jeg kan helt vildt godt lide at bringe børn og voksne sammen om noget. Nogle gange på børnenes praemisser som med ’Terkel i knibe’ – andre gange på de voksnes som med ’Jul på Vesterbro’ Anders Matthesen er i vaelten efter ’Guldtuben’ forleden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark