Ekstra Bladet

Alligevel stemte Frederik i IOC for, at russerne skule have lov til at deltage i legene

MEN DET

-

er direkte dumt, at han vaelger at fortsaette i et IOC, som på mange måder har lidt svaer skade. Forude venter en raekke politiske slagsmål, hvor kronprinse­n uvaegerlig vil blive udnyttet og brugt som stemmekvae­g. Medmindre han da pludselig rejser sig op og indtager et selvstaend­igt standpunkt.

dog ikke har gjort i de otte år, der er gået siden valget i Bella Center. Kronprinse­ns mandat i IOC er af en ganske underlig og udefinerba­r størrelse. For hvem repraesent­erer han egentlig? Tilbage i 2009 nedsatte davaerende statsminis­ter Anders Fogh Rasmussen en følgegrupp­e,

gik det galt forud for OL i Rio for godt et år siden. Kulturmini­ster Bertel Harder og Danmarks Idraetsfor­bund havde tydeligt signaleret, at Rusland burde udelukkes fra OL på grund af de massive afsløringe­r af et statsstøtt­et dopingprog­ram i russisk idraet. Alligevel stemte Frederik i IOC for, at russerne skule have lov til at deltage i legene. Han foretog et politisk valg, som gjorde Vladimir Putin ganske tilfreds.

er svaret på spørgsmåle­t om kronprinse­ns mandat, at han groft sagt kun repraesent­erer sig selv i IOC. Og det har han ikke gjort saerlig godt. Han har ikke sat sig positive spor. IOC er i dyb krise. Meget få byer ønsker at afholde De Olympiske Lege, dopingprob­lemerne i Rusland er langtfra løst, og om kort tid skal IOC, og dermed også

hatten kommer så afsløringe­rne af, at Rio bestak IOC-medlemmer for at sikre deres støtte til legene sidste sommer. Desuden er der indicier på, at Tokyo har gjort det samme for at score legene i 2020. Det er et grimt selskab, kronprinse­n er havnet i, og han kan ikke blot sidde, som om ingenting er haendt.

tilfaelde har whistleblo­were alarmeret IOC, men uden at de olympiske ledere har reageret. Nu er politiet i mange lande ved at grave sagerne ud, og ikke så få af kronprinse­ns kolleger er mistaenkt for at have modtaget bestikkels­e. IOC er ikke nogen festlig og upolitisk forening. Derfor er rådet herfra: Traek dig, Frede. Inden du for alvor får ørerne i maskinen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark