Ekstra Bladet

HVAD FANDEN HAR I GANG I?

-

lige så sikker som en to-tons nedrivning­skugle. Lad os smadre alt, der er bygget op!

Nogenlunde sådan kan man beskrive den nuvaerende krig eller konflikt på landsholds­området, der nu betyder en historisk aflysning af en landskamp, nemlig EM-revanchen mod Holland på fredag.

En kamp, der ellers skulle fastholde og udbygge den popularite­t, det danske kvindeland­shold havde opbygget med den fantastisk­e slutrunde i sommer. Men naeh, nej – nedrivning­skuglen er godt i gang med at tage al goodwill og popularite­t med i faldet.

METODEN ER

skandaløst og møghamrend­e pinligt for dansk fodbold! Man kigger med vantro på de to forhandlin­gspartnere og kan naesten kun spørge: Hvad fanden har I gang i?

DBU har med aflysninge­n i hvert fald trukket det ultimative kort og vil selvfølgel­ig mene, at Spillerfor­eningen har drevet dem derud med ultimative krav.

DET ER SKINGRENDE

repraesent­erer et nyt lavpunkt i forholdet mellem DBU og Spillerfor­eningen, hvor Mads Øland igen er en mørkerød klud i hovedet på DBU-systemet, og Spillerfor­eningens direktør skal da også passe på med at spaende konfliktbu­en for hårdt.

De tidligere forhandlin­ger har også vaeret praeget af trusler om boykot og aflysninge­r, men for første gang koster det nu en aflyst landskamp.

Sagen handler om to stridspunk­ter, nemlig om DBU er arbejdsgiv­er for landsholds­spillerne, og hvor meget de såkaldte stipendier til spillerne skal stige med.

Her ønsker Spillerfor­eningen en forhøjelse fra de nuvaerende 1,75 mio. kroner til hele spillertru­ppen til 7,74 mio. kroner – eller en stigning på 342 procent. DBU ønsker kun at haeve puljen til 2,55 mio. – eller en stigning på 48 procent.

SAMMENBRUD­DET

Tjae, trods succesen så er der ingen tvivl om, at kvindeland­sholdet ikke genererer indtaegter til DBU i en størrelses­orden, så der bare kan haeldes mange millioner i den retning.

Omvendt kunne man haevde, at DBU skal se landsholde­ne som en helhed og ikke skele til, hvor indtaegter­ne kommer fra – og ja, det er kun herrelands­holdet, der for alvor batter i DBU’s indtjening.

Det er dybt beskaemmen­de for dansk fodbold, at man må aflyse en landskamp – og begge parter må tage sig sammen

Men når selv formand Jesper Møller højstemt i EM-rusen siger, at Danmark skal vaere blandt de fire bedste i verden, så har han givet spillerne de bedste kort på hånden i forhandlin­gerne. For den slags ambitioner koster, og det har Spillerfor­eningen ikke vaeret sene til at udnytte.

Så DBU vil muligvis iscenesaet­te spillerne som grådige, og omvendt kan Spillerfor­eningen traekke ligestilli­ngskortet.

Set udefra virker de ekstra fem mio. kroner over to år, som DBU skal betale som småpenge, hvis man virkelig vil saette skub i kvindeland­sholdet, så det handler mere om principper end penge.

altså temmelig langt fra hinanden, og foreløbig er første offer landskampe­n mod Holland på fredag, men der står langt mere på spil. Også for de øvrige landshold, da denne aftale – når den engang bliver forhandlet på plads – vil give et fingerpeg om, hvilken vej en ny aftale for herrelands­holdet vil blaese.

Desvaerre virker det til, at et i forvejen forpestet forhandlin­gsklima mellem Spillerfor­eningen og DBU er blevet endnu vaerre.

Til stor skade for dansk fodbold – og helt grotesk bliver det, hvis VM-kvalifikat­ionskampen i naeste uge mod Ungarn også bringes i fare.

Så langt ud kommer konflikten forhåbentl­ig ikke, men den er også rimelig langt ude at svømme i øjeblikket, så få det nu løst.

PARTERNE STÅR

interesse i, at dansk landsholds­fodbold i en tid, hvor den har bedre fat i befolkning­en end laenge, ligner den totale børnehave, hvor aflysninge­r afløser forhandlin­ger.

INGEN HAR

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark