Ekstra Bladet

DBU: Vi har forsøgt at komme spillerne i møde

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

8000 spaendte fodboldfan­s kommer ikke til at opleve EM-revanchen mellem Danmark og Holland på naermeste hold.

Kampen fredag er blevet aflyst på grund af den verserende konflikt mellem landsholds­spillerne og DBU.

Spillerne vil ikke møde op, når der ikke ligger en ny landsholds­aftale, der opfylder visse krav. Og DBU vil ikke opfylde de krav.

Ikke uventet er det et spørgsmål om penge, der skiller parterne ad. Mere end fem millioner kroner, faktisk. Men ikke kun det.

For stridens kerne er af mere principiel karakter. Spillerne vil nemlig have DBU til at fremstå som arbejdsgiv­er, hvilket unionen har afvist. Den påpeger, at spillernes arbejdsgiv­er er klubberne – også mens de repraesent­erer landsholde­t og bliver aflønnet for det.

Og hvordan kommer det så til udtryk i forhandlin­gerne?

Jo, spillerne modtager økonomisk kompensati­on, når de repraesent­erer landsholde­t. Det udmønter sig i form af honorarer, bonusser samt – og det er meget vaesentlig­t – stipendier for at stå til rådighed for landsholde­t. Altså et fast månedligt beløb, der dog ikke beløber sig til mere end op til 4000 kroner for enkelte.

Stipendier skal haeves

De stipendier vil Spillerfor­eningen have haevet vaesentlig­t, så DBU på den måde kan betragtes som arbejdsgiv­er.

Det ønsker unionen ikke. Den oplyser i en pressemedd­elelse, at udspillet fra DBU’s side var en forøgelse på 46 procent, hvilket er meget langt fra spillernes krav, der løber op i 342 procent.

Beløbsstør­relsen i stipendier­ne er fra den gamle aftale 1,75 millioner kroner over to år.

DBU har altså tilbudt 2,555 millioner kroner frem til 2019, mens spillerne har forlangt 7,735 millioner kroner. Der er altså mere end fem millioner kroner mellem parterne.

Spillerne har ikke vaeret til at rokke, og det har altså fået DBU til at kaste håndklaede­t i ringen og traekke stikket til kampen mod Holland. Til stor irritation i DBU.

– Vi vil gerne skabe de bedst mulige sportslige rammer for alle vores landshold, og vi har forsøgt at komme spillerne i møde med en paen forhøjelse af stipendier og en deling af de stigende billetindt­aegter. Samtidig arbejder vi hårdt for at få flere kommerciel­le partnere på kvindeland­sholdet, hvilket giver penge både til spillerne og til at investere i udviklinge­n af kvindefodb­old.

– Vi kan ikke fra den ene dag til den anden mangedoble udgifterne til honorarer, når der ikke er tilsvarend­e indtaegter.

– Så vi har ikke mulighed for at imødekomme Spillerfor­eningens meget ultimative krav, siger DBU’s elitechef, Kim Hallberg, i en pressemedd­elelse.

 ?? FOTO: /RITZAU/JANUS ENGEL ?? – Vi har ikke mulighed for at imødekomme Spillerfor­eningens meget ultimative krav, siger DBU’s elitechef Kim Hallberg.
FOTO: /RITZAU/JANUS ENGEL – Vi har ikke mulighed for at imødekomme Spillerfor­eningens meget ultimative krav, siger DBU’s elitechef Kim Hallberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark