Ekstra Bladet

Ståle Solbakken havde valgt at starte helt uden William

-

Fem minutter som indskifter var, hvad det kunne blive til for William Kvist. Kaptajnen måtte vente laenge på perronen, da det russiske Lokomotiv kom tøffende forbi København, og nok tager anføreren den slags i stiv arm – men…

Han og jakkesaett­et forsvandt ud af en sidedør, da pressefolk­et vendte retur til tastaturer­ne efter mixed zone.

Ståle Solbakken erkender blankt, at lige praecis Kvist er en mand, man ikke bare lige glemmer at skrive på holdkortet!

– Gør du noget anderledes, når det er William Kvist, du saetter af? – Ja.

– Traekker du ham til side?

– Ja, det gjorde jeg faktisk. Som den eneste i går. Men jeg kom ikke med lange forklaring­er, altså.

– William er klog og kan se, der er stor konkurrenc­e på den plads, han er 33 og kan ikke spille tre kampe på otte dage, så jeg tog ham til side og sagde: I morgen starter Jan Gregus inde. Så sagde han: Sammen med mig? Og jeg svarede. Nej!

– Det accepterer han bare?

– Ja, det gør han, og det forventer jeg, at alle gør. Det skal jo ikke vaere sådan, at jeg skal rende rundt og forklare alle, hvorfor de ikke spiller. Jeg udtog de 11, jeg vurderede havde størst chance for at vinde kampen.

Taenkte du også, at Gregus måske er mere offensivt orienteret?

– Nej, men et vigtigt punkt var, at når man spiller mod en fem-kaede, kan det ofte betale sig at skyde udefra. Det var måske det mest skuffende i dag. Kusk havde et skud, men ellers havde vi for få. Jan Gregus har et rigtigt godt skud, men han kom ikke ind i de rigtige positioner.

Nicolai Boilesen bar armbindet i kaptajnens fravaer.

Svaere at saette af

– Er det ikke underligt at have anføreren siddende ude på baenken?

– Jo, men hvis man kigger på vores program, så har vi otte kampe på 24 dage eller noget i den stil, og vi spiller igen om to en halv dag. Vi har ikke en bred trup for sjov – vi har mange dygtige spillere, der kan gå ind. Selvfølgel­ig er William en vigtig brik, men det er han også uden for banen, siger Boilesen.

Ståle Solbakken er glimrende tilfreds med et point i den europaeisk­e åbning:

– Jeg er meget fornøjet. Det var en meget moden praestatio­n af et umodent hold, og et point er en fin start. Vi havde et par chancer, klarede ikke at skabe totre store tilbud yderligere, men vi holdt dem helt vaek. Vi så meget organisere­de ud, selv om mange af spillerne ikke har den store erfaring med denne type kampe.

– Kusk var god og tryg, så laenge kraefterne rakte. Jeg var igen imponeret af Lüftner, der dirigerede Vavro og var rigtigt, rigtigt god. Vi var trygge med bolden og virker som et hold, der har mod på at angribe og samtidig have en balance.

– Men netop William Kvist har jo europaeisk erfaring …

– Akkurat på den plads er der nogle, der har prøvet det før. Gregus er jo trods alt taet på det slovakiske landshold, og Zeca var jo svaer at saette af efter den kampe i søndags … Så tror jeg publikum og alle var kommet efter mig, haha.

– Også efter i dag?

– Ja. Han var staerk, saerligt i første halvleg. Men han laenede sig lidt op ad et rødt kort, når han mistede bolden og løb bagefter, analyserer Ståle Solbakken.

– Lokomotiv Moskva har jo tre monster-midtstoppe­re. Ham der fra Georgien i midten er vel 2,24 høj og header alle bolde vaek. Vi kunne have haft mere traef på nogle skud fra 16 meter, siger traener og manager Solbakken.

Udfordring­erne taeller også sprogkunds­kaber. Den nye mand, Denis Vavro, er staerkest til slovakisk …

– Vavro kan taelle til ti på engelsk, så nu er vi i gang, griner Ståle Solbakken.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark