Ekstra Bladet

Deleøkonom­i på kinesisk

- KATJA MEJBORN km@eb.dk

Kineserne har virkelig taget idéen om deleøkonom­i til sig. De deler paraplyer, cykler, basketbold­e og mere i den dur. Og nu har selskabet Touch kastet sig over en ny idé. Man kan leje sexdukker i menneskest­ørrelse for en dag eller laengere.’Del en kaereste’ hedder produktet. Der skal en saerlig app til at bestille silikonedu­kken, som herefter bliver leveret på adressen. Fredag eftermidda­g skete en større trafikuhel­d på Den Fynske Motorvej, hvor i alt 10 biler var involveret. En af bilerne sad justitsmin­ister Søren Pape sammen med sin chauffør. Selv om ministerbi­len blev totalskade­t i harmonikas­ammenstøde­t, kom hverken Pape eller chaufføren til skade, og de har det efter omstaendig­hederne noget.

Nu viser det sig, at Søren Pape ikke var den eneste danske politiker, der blev fanget i ulykken. Også Dansk Folkeparti­s Martin Henriksen og Christian Langballe var blandt de involvered­e.

– Vi kører, og så er der pludseligt en hård opbremsnin­g foran os, og så bremser jeg også hårdt op og holder så stille i et par sekunder. Jeg når lige at taenke tanken 'gad vide, om dem bagved når at bremse', men det nåede de jo så ikke, forklarer Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Store skader

Både Henriksen og Langballe var på vej til Herning, hvor Dansk Folkeparti i weekenden holder årsmøde. De er, da Ekstra Bladet omkring klokken 20 taler med Martin Henriksen, netop ankommet til destinatio­nen. Han fortaeller, at begge parter har det godt og ikke er synderligt maerket af episoden.

– Jeg er glad for, jeg havde en praest med i bilen, tilføjer han.

Smadret bil

Modsat de to DF'ere har bilen det knapt så godt, forklarer han dog:

– Nu er jeg jo hverken mekaniker eller forsikring­smand, men bilen ser ikke for godt ud. Der mangler et hjul, og bilen er flaekket op både på siden og bagpå, forklarer han og konkludere­r:

– Vi blev rykket godt rundt, det kan man godt sige.

Fyns Politi modtog anmeldelse­n om ulykken, der var sket ved Fraugde taet på afkørslen Tietgenbye­n i vestgående retning, klokken 15.46. Her forklarede vagtchef, Thomas Bentsen, at der i alt var 10 biler impliceret i uheldet.

– Ingen er kommet alvorligt til skade, for så havde vi fået melding om det, forklarede han.

 ?? FOTO/RITZAU/JENS DRESLING ?? Martin Henrik var glad for, at der var en praest med.
FOTO/RITZAU/JENS DRESLING Martin Henrik var glad for, at der var en praest med.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark