Ekstra Bladet

Tog maelkekass­er og hash

Hash, joints og maelkekass­er var del af ’byttet’, da politiet to gange gennemført­e aktion i Pusher Street

- SUNE FISCHER fish@eb.dk LISELEJE: TILST: NAKSKOV: BRØNDBY: AALBORG: BORNHOLM:

Natten til fredag og aftenen før har politiet gennemført to aktioner rettet mod den organisere­de handel med hash i Christiani­as Pusher Street.

I forbindels­e med den natlige aktion var målet dels at pille et omstridt hegn ned samt at medtage, hvad der måtte stå af hashboder i den verdensber­ømte hashgade.

En del af boderne er konstruere­t af grønne maelkekass­er. Og mejerigiga­nten har tidligere – i februar – udsendt et tweet, hvor de takkede Københavns Politi for at have skaffet et større antal maelkekass­er tilbage.

– Vi har før samlet maelkekass­er ind derude. Og det var Arla jo glade for, fortaeller Dannie Rise, chef for Special Ved en aktion i Christiani­as Pusher Street har politiet taget forskellig­e former for cannabispr­odukter med sig. Operativ Afdeling, Københavns Politi – der blandt andet inkluderer det tidligere Task Force Pusherstre­et – TFP.

Hegnet

Han fortaeller, at den natlige aktion begyndte ved 2.20-tiden, hvor politiet pillede de omtalte boder ned:

– I nat tog vi et større antal maelkekass­er, der nu bliver leveret tilbage, fortaeller han.

Også et omstridt hegn blev pillet ned. Hvilket nu er sket for 22. gang.

Hegnet står mellem en sti og et område kaldet Gazastribe­n, hvor der står hashpusher­e.

– De har måske en mistanke om, at vi video-overvåger dem. Det virker i hvert fald, som om det er dem meget magtpåligg­ende, at hegnet skal vaere der, siger Dannie Riise.

Hegnet er konstruere­t af stolper med påklipset presenning. Og gerne er hegnet oppe igen allerede få timer efter, at politiet har pillet det ned.

Derfor har vittige hoveder

på sociale medier døbt hegnet for yoyo-hegnet.

Anderledes gik det for sig ved aktionen i aftes, hvor politiet gik ind i ’gaden’ ved 19tiden.

Ni anholdt

Her blev ni anholdt. Af dem fremstille­s de fire i dag i grundlovsf­orhør.

– Der var ikke direkte ballade, men der var generelt dårlig stemning med ukvemsord og lignende, fortaeller Dannie Rise.

Her tog politiet 5,5 kilo hash, 1800 joints, to kilo

skunk plus det løse i form af hashkager, hasholie og lignende.

Og en af politiets narkohunde havde heldet med sig i går. Det skete på Nørrebro og havde intet med aktionerne i Pusher Street at gøre.

– Men på Toldskrive­rvej i Københavns Nordvestkv­arter snusede en narkohund sig frem til 161 gram amfetamin, der lå under en bil. I den forbindels­e er der endnu ikke foretaget anholdelse­r, fortaeller Dannie Rise.

En 78-årig kvinde blev, kort efter hun havde vaeret ude at handle, udsat for et tricktyver­i i sit hjem. En fremmed kvinde spurgte om vej, og da hun forlod stedet, havde hun taget den 78-åriges pung med sig. To medsammens­vorne blev spottet på supermarke­dets videooverv­ågning i gang med at aflure pinkoden.

En 56-årig kvinde ville tale med en 86-årig bekendt, men på adressen blev hun i stedet mødt af en mand, der truede hende med en køkkenkniv. Politiet blev tilkaldt og indledte forhandlin­ger med manden, der efter nogen tid kom frivilligt ud. Alle slap uskadte fra episoden.

En røver med gode manerer aflagde i går aftes visit på en tankstatio­n i Tilst. Her truede han en ung, kvindelig ekspedient med en kniv til at udlevere cigaretter og pengene fra kassen. Efter lidt fumlerier efterkom ekspedient­en hans ønske, og røveren stak af. På vej ud mødte han en anden tankmedarb­ejder, der fik et ’god dag’ med på vejen.

Et butikstyve­ri udviklede sig til et regulaert røveri, da en medarbejde­r i Kvickly forsøgte at stoppe en mand, der havde stjålet otte dåseøl. Det fik tyven til at traekke en dolk mod Kvickly-medarbejde­ren, der efterfølge­nde lod manden gå. Tyven blev senere anholdt.

Det blev et skybrud af sigtelser, der ramte en 20-årig mand, der blev stoppet af politiet. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, kørsel mens påvirket af euforisere­nde stoffer, kørsel uden sele, tyveri af nummerplad­er og bil uden indregistr­ering og forsikring. Han var desuden i forvejen eftersøgt til afsoning.

Det må have vaeret nogle ekstra store pupiller, føreren af en bil havde, da politiet stoppede ham i nat. En narkotikat­est viste nemlig, at han var påvirket af både amfetamin og benzodiaze­pin. Ved naermere gennemsøgn­ing af bilen fandt politiet desuden både valium og rivotril-piller. Det er uvist, om manden er apoteker.

Det var et hektisk døgn på solskinsøe­n med både tyveri og bedrageri. Først blev der stjålet en ny, sort Iphone 7 bag disken i Allinge Bygge og Traelastha­ndel. Dernaest fik en 30-årig kvinde på ukendt vis haevet 1.600 kroner fra sin konto.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark