Ekstra Bladet

Stjal madpakker i børnehave

- ALBERT SCHMIDT MØLLER PRIVATFOTO asm@eb.dk

En 28-årig rumaener fik i går en straksdom, efter at han den foregående nat var brudt ind i børnehaven Børnehuset Solsikken i Aarhusfors­taden Tranbjerg.

30 dages faengsel og indrejsefo­rbud i seks år lød straffen i forbindels­e med det saerpraege­de indbrud, hvor han undervejs forgreb sig på børnenes madpakker, som han fandt i institutio­nens køleskab.

Det oplyser Østjylland­s Politi til Ekstra Bladet.

Vagt slog alarm

Politiet fortaeller desuden, at der ikke var nogen problemer med den nu dømte rumaener, hverken da vagten vaekkede ham, eller da politiet anholdt ham.

Normalt er puderum forbeholdt små børn med hang til pudekampe og hulebygnin­g, men sådan var det ikke natten til fredag.

Det var nemlig her, man fandt rumaeneren sovende.

Ifølge politiet reagerede en privat vagt på en alarm klokken 3.15 og troede i første omgang, at der var tale om falsk alarm. Men sådan skulle det ikke gå.

Fundet i puderummet

Han gik en runde om børnehuset og opdagede et knust vindue ind til børnenes puderum. Da han gik ind i puderummet, lå en 28-årig Det var her i denne børneinsti­tution i Aarhus-forstaden Tranbjerg, rumaeneren blev fundet sovende i puderummet.

mand og sov i en seng, han havde lavet af puderne. Rundt omkring ham lå flere åbne madpakker, som han havde taget fra institutio­nens køleskab og spist af, skriver politiet.

Efterfølge­nde valgte vagten at vaekke manden, og politiet blev tilkaldt. De kunne anholde den 28-årige rumaenske mand, der er blevet sigtet for indbrud.

Ekstra Bladet har vaeret i

kontakt med børnehuset, men de ønsker på nuvaerende tidspunkt ikke at udtale sig, og den daglige leder var gået hjem.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark