Ekstra Bladet

Scorede 37,4 mio. på 16 dage

ANKLAGE I SKATTESAG: Sven og hans ven risikerer otte års faengsel

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN KRISTIAN BRAARUD LARSEN tgs@eb.dk; pma@eb.dk; kbl@eb.dk

27. august 2007 møder skattemeda­rbejderen Sven Jørgen Nielsen ind på sit arbejde på en helt almindelig mandag, og uden at nogen rynker et bryn, taster han ind i Skats sagsbehand­lingssyste­m, at et firma beliggende i skattepara­diset Dominica har krav på at få millioner i tilbagebet­aling af udbytteska­t.

16 dage senere bliver pengene udbetalt, da 37.416.285,18 kroner tikker ind på hans ven T.D.’s konto.

Men det hele er ifølge bagmandspo­litiet et stort svindelnum­mer. Det fremgår af anklageskr­iftet mod Sven Nielsen og den 46-årige udlandsdan­sker T.D., som er beskyttet af navneforbu­d.

Udenlandsd­anskeren havde ifølge Sven Jørgen Nielsens indtastnin­g hos Skat et udbytte af danske aktier på 6,9 mio. kroner i 2004, 63,8 mio kroner i 2005 og 62,9 mio. kroner i 2006. I alt et aktieudbyt­te Her i hovedstade­n Roseau i skattepara­diset oprettede den 46-årige udlandsdan­sker et firma, der ifølge bagmandspo­litiet er blevet brugt til at svindle for 37, 4 mio. i udbytteska­t. på 133,6 mio. kroner, hvor reglerne sagde, at man kunne få 28 procent refunderet.

Udløber af skattesage­n

Straffesag­en mod de to tiltalte er ifølge bagmandspo­litiet en udløber af den store sag om udbytteska­t, hvor der er mistanke om svindel for et samlet beløb på over 12 milliarder kroner

– Straffesag­en er et af resultater­ne af den omfattende efterforsk­ning, som har stået på, siden Skat anmeldte sagen om formodet svindel med refusion af udbytteska­t for nu mere end 12 milliarder kroner. Det er af stor betydning at få klarlagt, om der er grundlag for at gøre et strafferet­ligt ansvar gaeldende mod de to tiltalte.

– Der er tale om mulig svindel med offentlige midler for et meget stort beløb, siger statsadvok­at Morten Niels Jakobsen fra bagmandspo­litiet, der understreg­er, at efterforsk­ningen i det samlede kompleks om

Ekstra Bladet 22. juni i år.

udbytteska­t fortsaette­r med uformindsk­et styrke, og at opsporing af de forsvundne penge fortsat har højeste prioritet.

Sven Jørgen Nielsen har siden maj i år siddet varetaegts­faengslet sammen med den 46-årige udlandsdan­sker. Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har de to tiltalte kendt hinanden i over 30 år.

Det er T.D., der står som ejer af det skattely-firma på Dominica, som modtog de 37,4 mio. kroner, mens det

var Sven Jørgen Nielsen, der misbrugte sit job hos Skat til at godkende udbetaling­erne. Derfor er han samtidig tiltalt for embedsmisb­rug og bestikkels­e. Af anklageskr­iftet fremgår det, at T.D. viderekana­liserede mere end to mio. kroner til Sven Jørgen Nielsens private bankkonto.

Dom i december

– Den pågaeldend­e skattemeda­rbejder er tiltalt for at have modtaget bestikkels­e mere end 40 gange til et samlet beløb af mere end to millioner kroner, hvilket gør denne straffesag meget alvorlig og meget speciel, siger statsadvok­at Morten Niels Jakobsen.

Hvis de to kendes skyldig for bedrageri af saerlig grov beskaffenh­ed, risikerer de op til otte års faengsel. De naegter sig begge skyldige. Der forventes dom i sagen engang i december ved Retten i Glostrup.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Skattepara­dis
FOTO: ALL OVER PRESS Skattepara­dis
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark