Ekstra Bladet

Mystik om 11,6 mio.

-

Et hidtil ukendt beløb på 11,6 millioner kroner i anklageskr­iftet kaster en smule lys over et af sagens helt store mysterier.

Nemlig hvordan det kunne lade sig gøre, at den tiltalte 46-årige udlandsdan­sker i perioden 2004 til 2006 fik overført i alt 6,2 millioner kroner fra sit selskab i det caribiske skattely Dominica.

Begyndte i 2007

Ifølge tiltalen var det nemlig først i 2007, at den tidligere ansatte i Skat, Sven Jørgen Nielsen, og 46-årige TD i faellesska­b begik svindel med udbytteska­t for 37,4 millioner kroner.

Men allerede fra 2004 begyndte millionern­e fra Caribien altså at strømme ind på kontoen hos den 46-årige, der dengang arbejdede med avisomdeli­ng, spillede seriefodbo­ld og boede med familien i et beskedent andelsraek­kehus i en lille nordsjaell­andsk by.

Nu afslører anklageskr­iftet, at hans dengang nystiftede caribiske selskab allerede i 2004 fik 11,6 millioner kroner udbetalt i såkaldt indeholdt udbytteska­t.

Det var Sven Jørgen Nielsen, som behandlede ansøgninge­n. Ifølge anklageskr­iftet er den 46-årige ikke tiltalt for svindel med de ’nye’ 11,6 millioner kroner.

Chefen for Bagmandspo­litiet, Morten Niels Jakobsen, vil dog ikke kaste lys over de 11,6 millioner kroner.

– Der er forskellig­e aspekter i sagen, som vil blive belyst, når den kommer for retten, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark