Ekstra Bladet

Ditte Okman Det er jo røvsygt

- DITTE OKMAN

Jeg kan forstå, at det danske kvindeland­shold i fodbold skulle have spillet kamp mod det hollandske.

Indtil for få uger siden havde de faerreste nok interesser­et sig for det hold, og endnu mindre for deres kalender, men nu kunne jeg altså se et lille barn graede (!) i TV2 Nyhederne, da selvsamme barn fik den bedrøvende besked af sin mor, der for det rullende kamera havde lagt ansigtet i helt rette folder og forklarede ungen situatione­n i et leje, der mindede om beskeden om faderens dødsfald.

Kameraet fik tårerne, og vi andre håber, at det lille barn er i bedring og i dag har leget uforfaerde­t med sine venner og dukker.

Kunstig virkelighe­d

Hvor er det dog typisk! At skrue en kunstig virkelighe­d op om noget, der minder om landesorg. Og over noget, der ragede 96 procent af befolkning­en en papgris for ganske få uger siden.

Jeg ved godt, at Folketinge­t ikke officielt er tilbage fra ferie, så nyhederne er stadig langsomme – men kan vi ikke blive enige om, at der må vaere en nedre graense for, hvor dumme vi skal lege, seerne er – og at børn ikke skal bruges til den slags hjernedød porno?

At man overhovede­t har en sådan debat, siger mig, at vi virkelig er ved at miste grebet i ren angst for at blive kaldt noget så ubehagelig­t som racist

Personligt er jeg skideligeg­lad med, om det er kvinde- eller herrelands­holdsfodbo­ld; det ene er måske en anelse mere røvsygt end det andet, på noget der i forvejen topper røvsygheds-skalaen. Jeg ser slet ikke sport. Og det gjorde det tudende barn sgu nok heller ikke.

Det er da egentlig utroligt, hvor mange bedre borgere der langer ud efter dramatisk reality som fjernsynet­s aekle byld – når man samtidig labber den ene ligegyldig­e sportsgren i sig efter den anden.

Har vi mistet grebet?

Tag for eksempel cykelsport, hvor de fleste sikkert er dopet til øjeaeblern­e.

Så er det sgu da meget federe Har vi nogen sinde interesser­et os for kvindehold­et indtil for få uger siden? Nu graeder et barn på tv over den aflyste kamp!

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark