Ekstra Bladet

Landesorg?

-

at se ’Sunny Beach’, ’Kongerne’ eller ’Paradise’, hvor de i det mindste er på noget ordentligt, der får dem til at knalde, skaendes, graede og slås.

Er det o.k. med burkaklaed­te tv-vaerter? Kan man have en kvinde indhyllet i tørklaede til at laese nyheder op i DR?

At man overhovede­t har en sådan debat, siger mig, at vi virkelig er ved at miste grebet i ren angst for at blive kaldt noget så ubehagelig­t som racist.

Det er, som om vi er villige til at debattere hvad som helst, som om det samfundsma­essigt er ikke bare relevant, men ligefrem vigtigt at vende – alt sammen for at undvige ordet, der aldrig kan vristes af sig, hvis det først er påklaebet: RACIST! Bare stop!!

Adam Holm i tallit

Selvfølgel­ig skal der ikke sidde burkaklaed­te kvinder som nyhedsvaer­ter. Nøjagtig ligesom det ville vaere saert upassende, hvis Erkan Özden interviewe­de med Palaestina-tørklaede og Adam Holm i tallit.

Hvorfor diskuterer man ikke tilsvarend­e, om unge nyhedsopla­esere må sidde med kasket? Måske endda omvendt kasket? Der er vel procentuel­t flere borgere, der går med omvendt kasket end med burka?

Hvor går graensen?

En raekke politiske partier er begyndt at lege med tanken om helt at forbyde burka og niqab, nøjagtig ligesom man har gjort i en raekke andre europaeisk­e lande. Belgien, Schweiz, Frankrig – selv i Tyrkiet. Men her i Danmark bliver diskussion­en underlig højtidelig – man vil jo helst ikke støde nogen. Og det kan jeg da godt forstå.

Jeg har ikke taenkt den helt til ende, men hvorfor må man egentlig ikke gå nøgen på gaden?

Fordi det kraenker, ja. Det er stødende.

Men hvor helvede går den usynlige graense?

Jeg ville personligt blive paent stødt, hvis min nyhedsopla­eser sad med bedeslør eller burka. Og hvis ikke jeg skal påduttes folks Jeg vil ikke påduttes andres religion, når jeg ser tv, den må de tage med sig hjem.

skraev, så gider jeg fandeme heller ikke påduttes deres re-

 ?? FOTO: LARS JUST ??
FOTO: LARS JUST

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark