Ekstra Bladet

IERSÅ NAERTAGEND­E

–Deterjo sådan,at journalist­er iDanmark erverdens mestsårbar­e faggruppe, sigerStåle Solbakken

- TROELS CHRISTENSE­N

Medierne og deres fodboldeks­perter må laere at tage imod, når de selv deler kritik ud.

Men det er de danske af slagsen ikke ret gode til, mener Ståle Solbakken, som ryster lidt på hovedet over mediernes reaktion, da han i et interview med BT beskyldte dem for at frede Brøndby, ønske dem succes og FCK langt vaek.

Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen spurgte for eksempel ligeud i sin kommentar, om nordmanden ’havde tabt sutten’ og kaldte hans beskyldnin­g for ’vanvittig’.

Men det er et synspunkt, FCK-bossen i den grad holder fast i, da Ekstra Bladet beder ham uddybe.

– Du har udtalt, at alle – og isaer os i medierne – ønsker, at Brøndby skal vinde nu. Var det en bøvs i et lidt ophidset øjeblik, eller mener du virkelig det?

– Nej, det var det ikke. Jeg mener, at der er en klar tendens. Jeg forstår godt, at man vil have Brøndby tilbage i toppen af dansk fodbold. De får fin medvind i medierne, og det kan også vaere godt.

– Men den generelle glaede over, at Brøndby er bedre nu, er stor og ukritisk i mange medier. Beviset er, at danske medier generelt går meget op i succes eller fiasko i Europa, men Brøndbys sortie optog ikke nogen medier det fjerneste. Det udløste ingen debat.

– Og så er det jo sådan, at journalist­er i Danmark er verdens mest sårbare faggruppe. Enten er det, fordi man føler sig uretfaerdi­gt behandlet, eller også er det, fordi der er noget sandhed i det, jeg siger. En af de to.

– Alt er jo subjektivt. Og så er det sådan, at nogle føler sig truffet, andre ikke. Hvis jeg rammer noget, og nogle har det svaert med det, så er jeg helt ligeglad. FCK har fået – Føler du ikke, at du og stor anerkendel­se for jeres praestatio­ner i medierne de seneste år?

– Det har jo ikke noget med det at gøre. Vi har fået hug for vores Superligak­ampe, og det er fint nok. Vi så skidt ud i tre-fire af dem. Jeg klager ikke. Jeg siger bare, hvad jeg mener. – Du har argumenter­et med, at folk vil se noget nyt nu?

– Ja, for sådan er det jo med alt i livet. Da Liverpool dominerede alt i 70’erne og 80’erne, ville alle se noget nyt. Så kom United og tog over. Det blev det samme. Så var det dem, der blev ’the most hated team in England’.

– Hånden på pacemakere­n, Ståle: Er det her ikke bare et Mourinho-stunt, du kører for at traekke opmaerksom­heden vaek fra en saesonstar­t med problemer, så I nu ligger lidt i baghjul?

– Jeg siger aldrig noget, uden at jeg mener, at der er en vis substans i det. Jeg saetter det lidt på spidsen, men nogen føler sig meget truffet meget hurtigt. – Det er ellers et velkendt managertri­ck ..?

– Ja, det kan du godt sige. Men jeg har vaeret inde og ude af perioder, hvor det er gået godt og skidt, hvor der er kommet kritik og ros. Det er ikke pointen.

– Min pointe er, at alle de eksperter og folk, der arbejder med fodbold, de kan ikke bare sige, hvad de vil, når de vil, uden at de skal kunne tåle at blive konfronter­et med det den anden vej.

– De kan ikke bare stå på tv og lukke alt muligt ud. Der er gode og dårlige eksperter. Men folk skal ikke bare slippe af sted med at sige noget den ene weekend og noget andet den naeste. Du må jo stå for noget.

– Når jeg så en gang ud af 100 tager til genmaele, bliver det en føljeton i aviserne. Det tyder jo på, at nogle af dem er meget ømskindede. Jeg synes, det bliver ubalancere­t og ikke rigtigt. – Er der for få af dine kolleger, der slår igen mod medierne?

– Det må de selv om, men David Nielsen sagde jo praecis det samme angående Brøndby for fem-seks uger siden, men det gav ikke anledning til sådan en mediestorm. tch@eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark