Ekstra Bladet

Arbejdsmar­kedsforske­r: Den vaerste type konflikt

- Jwj og mgl jwj og mgl

DBU og Spillerfor­eningen er kørt fast. Forhandlin­ger er blevet udskudt, og parterne mødes i dag, hvor der ifølge DBU SKAL findes en løsning. Ellers kommer plan B i spil.

Men det kan blive vanskeligt at finde faelles fodslag i en konflikt, hvor spillerne allerede har strejket, og DBU har aflyst en kamp.

– Her er der tale om principper. Det er naesten det vaerste. Hvis man slås om penge, så kan man lande på et kompromis. Men når der er tale om principper, har ingen lyst til at give sig. Så kan den konflikt traekke i langdrag.

– Og så kan det blive ekstremt kostbart for begge parter, siger Flemming Ibsen, der er arbejdsmar­kedsforske­r og professor emeritus ved Aalborg Universite­t.

Han kan se konflikten eskalere yderligere, hvis spillerne på tvaers af køn vaelger at danne faelles front.

– Hvis herrerne er solidarisk­e og sympati-konflikter, så ramler det hele sammen. Og så taber Fodbolddan­mark endnu mere, for så er der intet at se på.

Når begge parter altså har kastet principiel­le og ufravigeli­ge krav ind i forhandlin­gerne, så kraever en løsning, at en af parterne giver sig.

Men det er vanskeligt at se, hvem der gør det.

– Det er svaert at se en løsning – bortset fra at begge parter taber. Så de burde have et incitament for at blive enige. Men hvem skal blinke først, spørger Flemming Ibsen.

For at kunne

beskrive forhandlin­gsklimaet mellem DBU og Spillerfor­eningen har Ekstra Bladet vaeret i kontakt med adskillige personer, der har kendskab til det. Enten fordi de selv har vaeret en del af dem, eller fordi de har vaeret ganske taet på.

stå frem med navn – andre ønsker ikke at bidrage med andet end baggrundsv­iden.

Om det når så vidt er kun gisninger. Men Peter Bonde peger på, at hele denne konflikt nok ikke er tilfaeldig, når der naeste år ligger forhandlin­ger med Simon Kjaer og co. Og at de kan kan blive lige så problemati­ske som kvindernes.

– Herrerne skal jo snart genforhand­le, så kan det vaere, at man har lavet en eller anden faelles strategi.

– Det som de har gang i lige nu, tyder da på, at det kan nå derud, siger Peter Bonde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark