Ekstra Bladet

Kaempe rokade endelig på plads

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Årets dårligst bevarede hemmelighe­d i Formel 1 blev i går endelig officiel. Med hjaelp fra det internatio­nale motorsport­sforbund FIA og F1-ejerne Liberty Media er McLaren, Honda, Renault og Red Bull blevet enige om en kaemperoka­de. McLaren og Honda enige om at stoppe partnerska­bet Sådan hedder det i pressemedd­elelsen, hvilket er en sandhed med modifikati­oner. Honda havde gerne fortsat, men efter tre års samarbejde rakte McLarens tålmodighe­d ikke laengere.

Japanerne var ikke velforbere­dte nok, da de i 2015 vendte tilbage til Formel 1 og praestered­e efter fremgang i

Honda leverer motorer til Toro Rosso

Fra 2018 bliver Red Bulls Bhold Toro Rosso til et fabrikshol­d drevet af hestekraef­ter fra Honda. Alle parter i Formel 1 ønskede for alt i verden at beholde Honda som motorprodu­cent. Japanerne får nu et år med ro til at udvikle en pålidelig vindermoto­r. Perspektiv­et i denne aftale er, at når – eller rettere hvis – det lykkes, skifter Red Bull også til Honda og vil igen kunne køre med om mesterskab­erne. Formentlig fra 2019.

McLaren får Renault-motor

Aftalen gaelder i tre år til og med 2020-saesonen. Herefter traeder nye motorregle­r i kraft, og helt nye spillere kan vaere på markedet; eksempelvi­s Porsche. For Renaults fabrikstea­m bliver McLaren nu et pejlemaerk­e, siger chefen Cyril Abiteboul, hvis team naeste år skal stramme sig an for ikke vaere det dårligste Renaulttea­m efter Red Bull og McLaren.

Carlos Sainz skifter til Renault

Renault skulle have noget for at opsige sin flerårige aftale med Toro Rosso og Red Bull før tid og gøre McLaren til en større konkurrent. De kraevede en kører. Aftalen gaelder fra 2018. Får Red Bull selv brug for Carlos Sainz’ arbejdskra­ft i 2019, kan de hente ham tilbage.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Får Red Bull brug for Carlos Sainz’ arbejdskra­ft i 2019, kan de hente ham tilbage.
FOTO: ALL OVER PRESS Får Red Bull brug for Carlos Sainz’ arbejdskra­ft i 2019, kan de hente ham tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark