Ekstra Bladet

DET KEVIN

ANALYSE: Kevin Magnussen var nok endt med sorteper i det spil, som udfoldede sig denne uge i Formel 1, hvis han var blevet hos Renault. Men der er blevet laengere til en plads hos et tophold

- hut@eb.dk Jonas Hüttel

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Hvis Kevin Magnussen kan tage en ting med sig fra denne weekends store partnerbyt­te i Formel 1, er det, at han traf den rigtige beslutning ved at forlade Renault sidste saeson.

Også selv om der er lange udsigter til at køre med om podier, sejre og mesterskab­er.

Carlos Sainz har vaeret på franskmaen­denes ønskeliste fra starten. Og i Kevin Magnussen-lejren har man hele tiden haft fornemmels­en af, at der ud over et braendende ønske fra Renault også lå en form for forhåndsaf­tale for 2018-saesonen.

Hvis omstaendig­hederne tillod det.

Forhandlin­ger var der allerede i forsommere­n 2017, Red Bulls faste kontraktgr­eb på Sainz umuliggjor­de skiftet.

Derfor ville Renault ikke give danskeren en toårig aftale sidste år. Heller ikke da han kunne fremvise et tilbud fra Haas.

Større rokade om et år

Nu blev Fernando Alonsos spanske arvtager en brik i den bemaerkels­vaerdige aftale mellem McLaren, Honda, Renault og Red Bull, og i det spil var danskeren tidligt sat mat.

Partnerbyt­tet får potentielt store konsekvens­er for Formel 1 i det kommende år, hvor nye aftaler mellem holdene og Formel 1’s ejere fra 2021 kan vende op og ned på sporten.

Men den låser toppen de kommende tre år.

Skiftet til Haas sikrede Kevin Magnussen en fremtid i Formel 1, men på den korte bane skal amerikaner­ne fortsat levere små mirakler for at bevare sin nuvaerende position i konstruktø­r-VM.

Hvis McLarens chassis er lige så godt, som de siger, stempler teamet naeste år med Renault-motor ind på niveau med Red Bull. Med Renaults stigende formkurve, store budget og skarpe kørersamme­nsaetning traekker de også fra.

Så har fem teams slået hul til resten. Om et år venter en større rokade på topholdene, når Daniel Ricciardo og Max Verstappen kommer på markedet, et stortalent som Esteban Ocon er klar til større udfordring­er, og Fernando Alonso stadig haenger i for at vinde et sidste mesterskab.

I det spil hører man aldrig Kevin Magnussens navn naevnt.

Det var ‘sindssygt rart’, som danskeren udtrykte det over for Ekstra Bladet i Singapore ikke at vaere en del af ‘silly season’ og spekulatio­ner i år. Fuldt forståelig­t, men også bekymrende, at ingen taler om ens fremtid, når ambitionen stadig sejre og mesterskab­er på sigt.

– Jeg synes, det er ret åbenlyst, at jeg selvfølgel­ig ville hoppe til et topteam, hvis jeg fik muligheden. Det vil Haas også forstå og vaere stolte af føre mig dertil. Indtil da er jeg glad, hvor jeg er, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Fokuserer på nutiden

Men han har hellere ikke vaeret videre aktiv i de mange snakke, der foregår om fremtiden op og ned i paddocken. Sidste års rådgiver Jesper Carlsen er ikke laengere med ude til løb, og Kevin Magnussen fokuserer først og fremmest på nutiden hos Haas. En decideret manager har han ikke, og det er ikke planen at tilknytte på nuvaerende tidspunkt.

– Det er mit ansvar først og fremmest. Men det er helt klart, at jeg ikke kan gøre det alene. Jeg har brug for råd og vejledning, forklarer han.

Lige nu og her stiller han sig tilfreds med en karriere hos Haas – også selv om den vil foregå i den tungere end af feltet.

Hvilket der intet er galt med. Formel 1 er cremen af motorsport, hvor kun de allerskrap­peste overlever. Men det kraever nogle rigtig overbevise­nde saesoner hos Haas i de kommende år, hvis Kevin Magnussen skal nå nogle af de mål, han kom ind i sporten med.

Ikke mindst set i lyset af denne uges begivenhed­er.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark