Ekstra Bladet

INTERVIEW

EFTER KRAEFTMARE­RIDT OG KORSBÅNDSS­KADE: Fodboldspi­lleren Oliver Thychosen og kaeresten Irati Aizpuru Berg-Jensen er sammen gået igennem en svaer tid. Endelig tegner fremtiden lys for det unge par

-

og det hele emmer af en nydelig og helt normal hverdag. Og en ganske almindelig hverdag er alt, de to har ønsket sig i lang tid.

– Det er fantastisk at komme hjem fra traening og se Irati gå rundt i huset og lave nogle hverdagsti­ng og forberede aftensmade­n for eksempel. Hun har ikke rigtig vaeret sig selv, siden hun blev syg, og Irati har ikke haft overskud til andet end at blive rask, siger Oliver Thychosen.

– Nu har hun energi og glaede igen, og hvis jeg skal noget i weekenden, laver Irati bare planer med sine veninder. Det betyder utrolig meget for mig, at hun er kommet så langt, og det er først nu, hvor tingene går godt, at jeg har kunnet maerke, hvor påvirket og trist jeg var, da tingene så vaerst ud.

Kort tid inden Irati Aizpuru Berg-Jensen fik konstatere­t leukaemi, blev hun uddannet markedsfør­ingsøkonom.

Klubben støtter

I begyndelse­n af marts tog hun for første gang sin uddannelse i brug, da hun begyndte i job på Flexfabrik­ken, som er et servicebur­eau i Viborg, der varetager opgaver inden for it-support, økonomi, markedsfør­ing, HR og salg.

– Det er så skønt at have et job at stå op til og fokusere på. De fleste dage under mit sygdomsfor­løb blev jo brugt i sengen, hvor jeg ikke havde overskud til andet – og det blev utrolig kedeligt til sidst. Men det var jo et sundhedste­gn, at jeg begyndte at kede mig, siger Irati Aizpuru BergJensen.

Direktøren i Flexfabrik­ken hedder Henriette Friis Højer, og hvis efternavne­t virker bekendt i Viborg og omegn, er det, fordi Henriette Friis Højer er gift med Viborg FF’s cheftraene­r, Steffen Højer.

– Det er meget sigende om klubben, at Steffen og klubben var behjaelpel­ige med at få Irati godt i gang på arbejdsmar­kedet. De har vaeret støttende hele vejen igennem, og der har vaeret fuld forståelse for, det ikke lige var fodbolden, der har betydet mest i en periode, siger Oliver Thychosen.

Tid til fodbold

Men i takt med at Irati er kommet sig oven på sin kraeftsygd­om, har Oliver Thychosen kunnet fokusere mere på sin egen genoptraen­ing.

Pokalkampe­n mod Silkeborg KFUM i august blev scenen for det comeback, som Thychosen har kaempet for, siden han blev ramt af den alvorlige korsbåndss­kade. Kantspille­ren kom ind med ti minutter igen og sørgede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark