Ekstra Bladet

Offside? Jeg er ligeglad

Vatsadze brød to års måltørke i Superligae­n, da han blev matchvinde­r mod OB

-

Silkeborg fik stoppet blødningen og flåede OB ned i den fortaetted­e bundstrid takket vaere en kontrovers­iel scoring.

Mate Vatsadze blev matchvinde­r på Jysk Park i Silkeborg, da han efter 35 minutter bankede en returbold i nettet. OB-målmand Sten Michael Grytebust kunne ikke holde Marc Rochesters afslutning, og så slog georgieren til.

Men dommer Dennis Mogensen skulle aldrig have godkendt målet. Vatsadze har en umiskendel­ig tendens til at drive i offside. Fire gange i aftenens kamp. Og det antal skulle have vaeret fem.

For Mate Vatsadze havde sneget sig for langt frem, da Rochesters afslutning faldt, så hans scoring burde vaere afblaest.

– Jeg ved godt, at der er nogle, der siger, at jeg var offside, men jeg er altså ligeglad, kom det bramfrit fra Silkeborg-angriberen.

Trang til brok

Den indaedte glaede over scoringen skal naturligvi­s ses i lyset af, at han blev sorteret fra i AGF og siden var han forbi Lokomotiv Tbilisi og Viborg i jagten på mål. Men målene udeblev indtil i aftes, hvor han scorede i Superligae­n for første gang i 23 måneder.

Og måltørken er indirekte årsag til at Mate Vatsadze drev i offside så ofte.

– Det handler jo om at rykke på de rigtige tidspunkte­r, og dermed er der altid en risiko for at ryge i offside. Isaer når det er så laenge tid siden jeg har scoret, så mangler timingen. I dag havde jeg jo også andre chancer, og jeg burde have scoret flere, erkendte matchvinde­ren.

Silkeborg spillede en staerk første halvleg og udnyttede de små spraekker af usikkerhed i OB-mandskabet, hvor både Mikkel Desler og Frederik Tingager var savnet.

Isaer Jens Martin Gammelby og Robert Skov huserede på højrekante­n. Og så beviste Gammelby, at der åbenbart ikke findes kendelser, der er så klare, at det sømmer sig at droppe brokkerier­ne.

Silkeborg-backen listede fra en position bag mållinjen sig frem og scorede midt i første halvleg. Muligvis den klareste offside siden Superligae­ns start i 1991, men Gammelby skulle alligevel lige stille sig undrende an.

Den slags kaldes i andre sammenhaen­ge for vinderinst­inkt ... så lad os da bare bruge det udtryk.

– Det var vist klart offside. Jeg havde bare en trang til at brokke mig. Det ligger bare i årerne, smilede Jens Martin Gammelby som kaldte sejren fuldt fortjent.

– OB har et fint hold, men vi er bare taendte i aften og dominerer dem. Det er vores fortjenest­e, at de ikke kommer til deres ret, mente han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark