Ekstra Bladet

Autovaern skar som en kniv

RESULTATER/NYHEDER Alles øjne hvilede på stjerneryt­teren Matti Breschel, da han styrtede torsdag, men samme styrt gik langt voldsommer­e ud over Louis Bendixen, der kunne have mistet armen

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Autovaerne­ts skarpe metalkant skar en luns af Louis Bendixens højre overarm og dybe sår i lillefinge­r og ringfinger på højre hånd. Et par timer efter afslutning­en på gårsdagens spaendende enkeltstar­t, hvor Trekrytter­en Mads Pedersen forsvarede sin lyseblå førertrøje og kometen Casper Pedersen kørte sig ind på en podieplads i den samlede stilling, vendte løbets uheldigste helt hjem fra hospitalet efter det mest dramatiske døgn i hans unge liv.

22-årige Louis Bendixen kunne have mistet armen i et spektakula­ert styrt på Vejle-etapen, hvor han i høj fart på en dyngvåd nedkørsel kollidered­e med et autovaern.

Som en kniv skar autovaerne­ts skarpe metalkant en luns af Bendixens højre overarm og dybe sår i lillefinge­r og ringfinger på højre hånd, så blodet fossede ud som vand fra en vandhane.

– Det stod bare ud, og da Louis klagede over, at noget var galt med hans arm, trak jeg aermet op og kiggede direkte ind i hans arm med sener, muskler og knoglen blottet, fortalte Christian Andersen, som er sportsdire­ktør på Bendixens Coloquick-Cult-mandskab.

Det vildeste

Min arm så helt vanvittig ud. Nogle har holdt hånden over mig, for det kunne vaere gået meget vaerre

Andersen var den første, der hjalp Bendixen efter styrtet. Hurtigt var også løbslaege Lars Juel på stedet, og han ringede straks 112.

– Han kunne se, at det var alvorligt. Louis kunne have mistet armen. Det er det vildeste, jeg nogensinde har set. Han var vanvittigt heldig, for han blev kastet rundt som en bold, sagde Christian Andersen, som fredag var lykkelig for, at hans unge rytter var tilbage og ved godt mod.

– Min arm så helt vanvittig ud. Nogle har holdt hånden over mig, for det kunne vaere gået meget vaerre. Jeg kunne have slået hovedet og nakken, sagde Louis Bendixen, som stadig syntes en smule omtumlet efter sin operation, hvor han var i fuld narkose.

– Hverken sener eller muskler har taget varig skade, så jeg er sluppet nådigt. Jeg har ikke engang braekket noget. Det har jeg aldrig gjort, og det kommer jeg vist aldrig til, når jeg ikke braekkede noget i sådan et styrt, sagde Louis Bendixen med et grin.

Styrtet skete godt 40 kilometer fra mål på torsdagens kongeetape. Bendixen fortaeller, at han havde for meget fart på i et sving og blev slynget af cyklen. Styrtet medførte en dominoeffe­kt, der i den anden side af vejen pressede Matti Breschel ud i rabatten i høj fart.

Breschel styrtede og slog sin nakke. Efter at have sundet sig, kunne han fortsaette, og det skete iført Bendixens hjelm, idet hans egen var knaekket og i øvrigt forsvundet.

– Det var lidt sjovt, at han så kørte ind over stregen iført min hjelm. Han er virkelig en fighter. Jeg ville også gerne vaere fortsat, og hvis ikke, der havde vaeret et så stort hul i min arm, var jeg kørt videre, sagde Louis Bendixen.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark