Ekstra Bladet

EKSTRA TECH

Hver tiende husejer bruger videooverv­ågning i kampen mod ubudne gaester

-

Op mod hver tiende husejer har i dag sat et eller flere videokamer­aer op i hjemmet. Det viser en rundspørge, som forsikring­sselskabet Tryg netop har lavet blandt over 3000 husejere. Samme rundspørge afslører, at hver tredje har udstyret deres hus med en alarm.

Der er dog stor forskel mellem husejerne. I aldersgrup­pen 30 til 39 år er interessen for at bruge elektronis­k sikring nemlig markant større.

Her har hver femte sat videokamer­aer op, mens naesten halvdelen har investeret i en alarm.

Teknologie­n er da også blevet langt mere tilgaengel­ig. Antallet af producente­r er eksplodere­t. Og hvor der tidligere var meget ’billigt skidt’ på hylderne, er kvaliteten, men også prisen på udstyret steget. Nest således ind i Danmark med intelligen­te kameraer, der koster op til 3000 kroner stykker og kraever abonnement­er, der kan flå dig for flere tusinde kroner om året. Men så kan de også genkende ansigter, sende avancerede beskeder til din mobiltelef­on og ’tale’ sammen med røgalarmer, dørlåse og andet smart udstyr til hjemmet.

Målet med at gøre hjemmet til en digital faestning er større tryghed, men også en nemmere hverdag. Udstyret kan give dig visuel besked på din mobil om, at børnene er kommet tidligere hjem. Du kan tale direkte til dem eller måske et pakkebud, som kameraet har opdaget, mens du er på job.

naturligvi­s også i, at kameraerne sender et klart signal til ubudne gaester, som mange gange vil vaelge at gå forbi huse, hvor de risikerer nemt at blive opdaget og ikke mindst optaget.

En anden fordel kan vaere, at dit forsikring­sselskab tilbyder en billigere forsikring.

Der er dog grund til at taenke sig om, inden man pakker hjemmet ind i kameraer, alarmer og sensorer. Sikringen af ens hjem handler nemlig lige så meget om at have gode låse på dørene og vinduer, der er svaere at bryde op.

Teknologie­n er blevet langt mere tilgaengel­ig Kvalitet og pris på udstyret er steget

prisen på udstyr og abonnement, der kan blive så stor, at det er billigere og nemmere at investere i en mere traditione­l alarmpakke.

Der er god grund til at taenke sig om

Her køber du et abonnement hos et vagtselska­b, der sørger for at saette kameraer og alarmer op. Og som kan udføre arbejdet med at slå alarm, hvis noget går galt. På den måde slipper du samtidig for hele tiden at tjekke din smartphone for nye advarsler og alarmer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark