Ekstra Bladet

Minimal bøde for vital fejl

Fejl under en forholdsvi­s simpel operation har han ikke kunnet bevaege sig

-

I fem hele dage sad hustruen og ventede på, at hendes elskede mand skulle vise livstegn.

– Jeg troede, at han ville vågne, så jeg var nødt til at vaere der, sagde hun.

Men dagene i hospitalss­engen blev til måneder. Og måneder blev til år.

Bernadette Adams stod over for et dilemma. Hun havde muligheden for at anbringe ham på et aeldrecent­er. Men hun var ikke sikker på, at de havde de fornødne ressourcer og midler. Derfor valgte hun at tage ham med hjem. Hun ville selv tage sig af ham. Uden nogen form for medicinsk traening. Det har hun nu gjort i 35 år.

er i dag 69 år. I halvdelen af sit liv har han hverken kunnet gå, tale eller bevaege sig. Han er i stand til at åbne øjnene og indtage mad.

Selv om Bernadette måtte ofre alt for at tage sig af sin mand, står hun stadig ved hans side. Som en urokkelig søjle støtter hun sin mand hver eneste dag.

I et eksklusivt interview med CNN sidste år fortalte Bernadette, hvordan hun mader ham, bader ham og skifter hans tøj. Hun taler med ham eller naermere til ham om alt. Hun er overbevist om, at Jean Pierre Adams bemaerker, om det er hende eller en sygeplejer­ske, som gør det.

– Sygeplejer­sker siger, at han ikke er den samme, når de gør det. Jeg tror, at han føler ting. Han må genkende min stemme, sagde hun til CNN sidste år.

For aegtefaell­erne naermer døden sig med hastige skridt. Det gør hustruen urolig. For hvad skal Jean Pierre gøre, hvis hun dør først?

– Han vil dø, hvis ikke jeg tager mig af ham. Hvem skal made ham og tage sig af ham? Hvis ikke jeg gør det, hvem gør så?

Men på trods af den usikre og nedslående naere fremtid, prøver Bernadette at bevare en snaert af positivite­t.

– Hans tilstand bliver ikke vaerre, så hvem ved? Hvis den medicinske videnskab udvikler sig, hvorfor så ikke? Vil der komme en dag, hvor de ved, hvad de skal gøre med ham? Jeg ved det ikke, sagde hun i interviewe­t med CNN.

Han vil dø, hvis ikke jeg tager mig af ham. Hvem skal made ham og tage sig af ham?

I midten af 90’erne valgte hustruen at sagsøge hospitalet i Lyon for den uprofessio­nelle og kritiske ageren. Hun vandt søgsmålet efter et årti. Både de implicered­e narkoselae­ger, som ikke gad at tage sig af ham, og praktikant­en, som indrømmede sin fejl, skulle betale 750 euro og blev suspendere­t fra hospitalet i en måned.

En billig pris for det helvede, som Jean Pierre og Bernadette har vaeret igennem.

Siden hen har både den franske pendant til DBU, den franske liga og The Varity club of France – en organisati­on som tager sig af tidligere landsholds­spillere – valgt at støtte familien med de økonomiske udgifter for genoptraen­ingen og plejen af Jean Pierre Adams.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ?? PRIVATFOTO ?? Bernadette Adams er indbegrebe­t af hengiven kaerlighed, hvor hun har stået ved Jean Pierre Adams’ side i 35 år med modgang.
PRIVATFOTO Bernadette Adams er indbegrebe­t af hengiven kaerlighed, hvor hun har stået ved Jean Pierre Adams’ side i 35 år med modgang.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark