Ekstra Bladet

Britisk politi anholdt 18-årig efter togbombe i London

-

Britisk politi anholdt i går en 18-årig mand i forbindels­e med fredagens bombeangre­b i et undergrund­stog på Parsons Green stationen.

Manden er anholdt på mistanke om terrorforb­rydelser, meddeler politiet i London, Scotland Yard, i går.

– Vi har foretaget en betydelig anholdelse i vores efterforsk­ning her til morgen, siger vicepoliti­kommissaer Neil Basu i en pressemedd­elelse.

Mere aktivt politi

Vicepoliti­kommissaer­en tilføjer, at anholdelse­n vil føre til ’mere aktivitet’ fra politiets side.

Men af hensyn til efterforsk­ningen ønsker han ikke at uddybe eller give flere oplysninge­r om den anholdte.

Den mistaenkte 18-årige mand blev anholdt i området omkring havnen i byen Dover i det sydøstlige England. Han er nu tilbagehol­dt på en lokal politistat­ion, men skal overføres til London, oplyser politiet.

Måske er der flere

Politiet var i går endnu ikke sikre på, om der står flere personer bag bombeangre­bet, som politiet betegner som terror. Det er det femte terrorangr­eb i Storbritan­nien på seks måneder.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Myndighede­rne haevede fredag aften trusselsni­veauet til ’kritisk’, som er det højeste niveau. Det betyder, at endnu et angreb kan vaere foreståend­e.

– Offentligh­eden skal vaere på vagt, mens vores mandskab, officerer og partnere fortsaette­r med at arbejde på denne komplekse efterforsk­ning, siger Neil Basu ifølge avisen The Guardian.

29 mennesker blev såret, da en bombe eksplodere­de i et undergrund­stog fredag morgen omkring klokken 8.20.

De fleste af de sårede er blevet forbraendt, mens andre kom til skade, da der opstod panik i toget og på stationen. Ingen blev meldt alvorligt sårede. En kriminalte­kniker står ved siden af det tog, hvor eksplosion­en skete fredag formiddag på en station i London.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark