Ekstra Bladet

UNGE DANSKERE HITTER I UDLANDET

-

Danske MØ har i den grad gjort sig bemaerket med megahits som ’Lean On’ og sangen ’Cold Water’, hvor hun synger side om side med den canadiske superstjer­ne Justin Bieber.

Derfor var det ikke den store overraskel­se, da fynboen med det borgerlige navn Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen tidligere på året kunne fremvise et overskud på fire millioner kroner.

Dermed kan hun nu også kalde sig selv mangemilli­onaer.

29-årige MØ aflønnede også sig selv for det hårde stykke arbejde. I det seneste regnskab fremgår det, at hun trak omkring en halv million kroner ud af firmaet til sig selv.

Lukas kan også

Hendes et år yngre kollega Lukas Forchhamme­r fra Lukas Graham har også fyldt pengetanke­n, efter han for alvor slog igennem i USA med sangen ’7 Years’.

Hans firma Big Dreams, der har binavnet Lukas Graham Songs, er, efter seriøse overskud 5,3 millioner kroner vaerd.

Sidste år tjente bandet så mange penge, at han aflønnede selskabets fem ansatte med 7,1 millioner kroner. Det svarer til, at hver mand fik 1,42 million kroner.

Overskudde­t i 2016 var så stort, at selv efter løn var betalt, stod der seks millioner kroner tilbage på firmakonto­en. Efter skattefar tog sin del af kagen – knap 1,4 million kroner, lod han naesten 4,7 millioner kroner stå i firmaet.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Succes
Musikere, der skriver deres egne sange, tjener langt mere end andre. Det gaelder for eksempel Volbeat, der har stor succes i udlandet, og det er derfor ikke så overrasken­de, at bandet tjener styrtende med penge.
FOTO: FINN FRANDSEN Succes Musikere, der skriver deres egne sange, tjener langt mere end andre. Det gaelder for eksempel Volbeat, der har stor succes i udlandet, og det er derfor ikke så overrasken­de, at bandet tjener styrtende med penge.
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Danske MØ’s karriere har vaeret under en heftig opstigning, lige siden hun i 2012 udgav singlen ’Pilgrim’.
FOTO: STINE TIDSVILDE Danske MØ’s karriere har vaeret under en heftig opstigning, lige siden hun i 2012 udgav singlen ’Pilgrim’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark