Ekstra Bladet

– Kommer der ikke bare et boom, når der er en aftale, som tilsvarer faldet?

- Kbl@eb.dk

– De seneste to gange med afgiftssae­nkninger har der vaeret en nedgang under forhandlin­gerne, men salget har rettet sig igen. Men det forudsaett­er jo en aftale, der er god nok til at give kunderne lyst til at købe biler igen, siger Thomas Møller Sørensen.

Rammer brugte biler

Snik-snakken på Christians­borg rammer også salget af brugte biler, fordi usikkerhed­en for priserne forplanter sig hele vejen ned gennem bilbranche­n.

På bilbasen.dk er kommet 3000 flere biler til salg, mens forhandlin­gerne har kørt, fordi køberne stort set er forsvundet.

Salget er faldet omkring 80 procent de seneste tre uger sammenlign­et med hele salget i 2017 indtil nu.

– Salget er gået historisk meget i stå. Selv om vi har haft store omlaegning­er tilbage i 2008, 2015 og 2016, så mindes jeg ikke en markedsrea­ktion som denne gang, siger kommunikat­ionschef Jan Lang.

Ingen stemme til Simon Emil

Tilbage på Amager plejer Andersen og Martini at saelge op mod 40 biler om måneden. Nu er det kun et par stykker, og skylden ligger hos Liberal Alliances indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll ifølge vaerksteds­chefen.

– Simon Emil får ikke min stemme. De vil bare have nogle stemmer, og billigere biler lyder godt. Men det er ikke holdbart, siger Per Bang.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark