Ekstra Bladet

DF: Måske skal vi droppe ny afgift

-

Støttepart­iet DF traeder speederen i bund i en gang chicken-race mod regeringen.

Det er alene regeringen som – ifølge Dansk Folkeparti – baerer skylden for, at bilkøbere og forhandler­e tages som gidsler.

– Jeg har en fornemmels­e af, at regeringen har svaert ved at finde ud af med sig selv, hvor det kan lande, når det nu ikke skal vaere de 100 procent i afgift. Det er vel også derfor, at der er så lang tid mellem møderne, siger finansordf­ører René Christense­n.

– Har der slet ikke vaeret møder på det seneste?

– Der er ikke rigtig sket noget, og når vi ikke mødes, så er det svaert at indgå aftaler.

– Vi er slet ikke kommet ind i et forløb, hvor vi sidder og finjustere­r en model. Vi får bare at vide, at det ikke kan lade sig gøre.

– Hvad er så planen fremover?

– Jeg forventer og håber, at vi bliver inviteret til møde i den her uge, men der er ikke planlagt nået på nuvaerende tidspunkt.

– Bilkunder afventer lige nu, og det kan gøre, at folk bliver fyret. Er det i orden af jer politikere? og bilafgifte­r burde ikke vaeret noget man talte om. Det er noget, man gør.

– Regeringen burde måske have lavet nogle sonderinge­r, inden de meldte ud.

– Det er rigtig aergerligt for forhandlin­gerne, og dem, som skal have en bil for at komme på arbejde,

– Hvornår skal I så senest vaere faerdige?

– Vi skal ind i et forløb, hvor vi kan lande det inden for nogle dage.

– Hvis vi ikke kan lave en aftale i løbet af ugen, så skal vi måske helt droppe en aftale, så vi ikke holder kunder og et ehelt rhverv som gidsel.

Finansmini­ster Jensen (V) og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har ikke ønsket at kommentere forhandlin­gerne.

Skattemini­steren Karsten Lauritzen (V) udtaler i en skriftlig kommentar:

'Jeg tror, at alle ønsker sig en hurtig afklaring af, hvad afgifterne på biler skal vaere fremover. Men enhver forhandlin­g indbefatte­r, at begge parter skal gå på kompromis. Og det tager nogen gang lidt tid at nå frem til det gode politiske kompromis. Jeg er nu overbevist om, at vi sammen med det parlamenta­riske grundlag når frem til et fornuftigt resultat' – Vi kigger efter en lille bil nummer to til bykørsel, siger Anne-Marie Mikkelsen.

– Saelgerne virker sultne, så vi håber på at få et godt tilbud. Hvis prisen er god, så slår vi til, ellers venter vi, siger Thomas Johansen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark