Ekstra Bladet

Mit hjerte bløder

Det lille sorte naesehorn, der blev født i Ree Park for to måneder siden, døde i går morges

-

Lykken var stor, da Ree Park Safari i juli måned kunne byde velkommen til en lille ny naesehorns­kalv, der blev født i rigmandens dyrepark i Ebeltoft.

Men mandag morgen mødte der personalet i parken et trist syn. Det sorte naesehorn, der vejede 40 kilo ved fødslen, blev fundet dødt.

Det er jo ikke alt, man møder på sin vej, man skal lege med

– Det er mega-trist. Et stort tab for os, siger Jesper Stagegaard, der er direktør i Ree Park, til Ekstra Bladet.

I går observered­e dyrepasser­ne, at den lille hun-kalv var skidt tilpas.

– Vi kaempede lidt med hende. Vi kunne se, at hun havde ubehag, men kunne ikke rigtigt finde ud af, om det var en lille forstoppel­se eller reel smerte.

– Derfor besluttede vi os for at få hende bedøvet, så vi kunne undersøge hende naermere, fortaeller direktøren.

Alt så godt ud

Personalet i parken kunne konstatere nogle skrammer ved venstre forben på det bedøvede dyr, og Shaya, som hun ungen hed, blev behandlet

med både smertestil­lende og antibiotik­a.

– Da hun kom til sig selv, kaldte hun på sin mor og omvendt, og alt så ud til at vaere fryd og gammen. Hun diede hos Bashira flere gange i aftes, hvor vi holdt godt øje med hende. Og så her til morgen var hun død, fortalte Jesper Stagegaard i går.

Hans umiddelbar­e forklaring på Shayas død er, at skaderne har givet nogle indre blødninger i muskulatur­en omkring ribbenene.

– Formentlig er det hendes nyrer, der er stået af. Hendes lille krop har ikke kunnet klare at komme sig over på skaderne, siger Jesper Stagegaard.

Praecis hvordan ungen er kommet til skade på sin venstre side, kan direktøren ikke svare på.

– Hun kan vaere blevet klemt et sted eller kommet til skade ude på savannen. Bashira har vaeret en meget beskyttend­e mor, men Shaya var nysgerrig og legesyg. Men det er jo ikke alt, man møder på sin vej, man skal lege med, siger Stagegaard og fortaeller, at videooverv­ågningen fra Ree Park måske kan afsløre, hvordan Bashiras kalv er kommet til skade.

Truet dyr

Shaya bliver mandag obduceret. Imens går Bashira og leder efter sin kalv.

– Naesehorn siger sådan nogle pibelyde, og det lyder ret ynkeligt, når Bashira går og kalder efter sin unge, siger Jesper Stagegaard.

Den triste nyhed om Shaya er også nået hjem til Karsten og Janni Ree i Vedbaek.

– Mit hjerte bløder. Jeg kan slet ikke tåle at høre sådan noget med, at en mor går og savner sin unge. Det er ikke til at holde ud, siger Janni Ree til Ekstra Bladet.

Bestanden af sorte naesehorn er truet, og derfor kalder

Jesper Stagegaard det for 'en streg i regningen', at ungen nu er død.

Syvårige Bashira har ud over Shaya også født Mandela, og Jesper Stagegaard forventer, at den omsorgsful­de naesehorn-mor snart går i brunst igen.

 ?? PR-FOTO ?? Mens alt stadig var fryd og gammen i Ree Park.
PR-FOTO Mens alt stadig var fryd og gammen i Ree Park.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Jeg kan slet ikke tåle at høre sådan noget med, at en mor går og savner sin unge, fortaeller Janni Ree.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Jeg kan slet ikke tåle at høre sådan noget med, at en mor går og savner sin unge, fortaeller Janni Ree.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark