Ekstra Bladet

Skal du vente?

-

De seneste måneder har udviklere, men også privatpers­oner og Ekstra Bladet haft mulighed for at beta-teste det nye mobile styresyste­m.

Som altid er oplevelsen gået fra at vaere en saerdeles blandet fornøjelse til, at iOS 11 i dag fungerer, som det skal. Det betyder dog ikke, at vi uden forbehold anbefaler alle brugere at opdatere i dag.

Der er nemlig markant forskel på, at et styresyste­m testes af tusindvis af teknisk interesser­ede til pludselig at skulle virke perfekt på over en milliard aktive enheder. Når det sker, vil der uden tvivl blive opdaget nye fejl, som kan vaere alt fra irriterend­e til ødelaeggen­de for brugerople­velsen.

Programmer kan fejle

En vigtig detalje er her, at det ikke alene er selve styresyste­met, men også de mange programmer til iOS-systemet, der skal fungere. Opdaterer du til iOS 11, er der nemlig ingen garanti for, at alle programmer i Apples appstore fungerer upåklageli­gt.

Du risikerer med andre ord, at et program pludselig fejler, efter du har opdateret din telefon eller tablet.

For eksempel har der de seneste uger vaeret en fejl i Mobilepay på iOS 11, hvor man skulle lave krumspring for at kunne logge sig ind for første gang på programmet.

Fejlen er rettet nu.

 ??  ?? iOS 11 er gratis at hente.
iOS 11 er gratis at hente.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark