Ekstra Bladet

Lader sig frivilligt mentalunde­rsøge

Ubådskapta­jnen, der er sigtet for drab, skal ikke tvangsindl­aegges

- LINETTE KRØGER JESPERSEN – Er I faerdige med at søge? linette@eb.dk STØVRING: NAKSKOV: VORDINGBOR­G: HOLTE: KARLSLUNDE:

Der var lagt op til, at den drabssigte­de Peter Madsen skulle tvangsindl­aegges på en retspsykia­trisk afdeling for at blive mentalunde­rsøgt, efter han og hans forsvarer ved fristforla­engelsen tidligere på måneden afviste, at han ville gå med til en frivillig undersøgel­se.

– Jeg har fået en meddelelse om, at nu vil man medvirke til det frivilligt, og så har jeg på den baggrund bedt retten om at lave en retsbog på det og ivaerksat det, siger specialank­lager Jakob Buch-Jepsen og fortsaette­r:

– Den oprindelig­e kendelse gik på, at han skulle indlaegges med henblik på en mentalunde­rsøgelse på en retspsykia­trisk afdeling. Det kraever, at der først bliver en plads på en retspsykia­trisk afdeling, og det vil i sig selv Peter Madsen har aendret holdning til mentalunde­rsøgelsen, så nu vil han gerne gå med til det frivilligt. kunne tage noget tid, siger han.

Ved at gøre det ambulant kan han blive siddende i faengslet og blive kørt til samtaler på retspsykia­trisk klinik.

Leder stadig

Mentalunde­rsøgelsen skal klarlaegge, om Peter Madsen var sindssyg i gerningsøj­eblikket, og klarlaegge hans farlighed i forhold til, hvilken straf han skal idømmes, hvis han bliver kendt skyldig

i drab og partering af freelance-journalist­en Kim Wall

Forsvarere­n og Peter Madsen protestere­de mod mentalunde­rsøgelse i retsmødet om fristforla­engelse og henviste til, at 'navnlig oplysninge­n om, at det også ville vaere med henblik på at vurdere arrestante­ns farlighed, gjorde, at arrestante­n følte, at han måtte protestere'.

Kim Walls parterede torso blev fundet i vandkanten på Amager godt en uge efter, at

hun forsvandt.

Men politiet leder stadig efter hoved, arme og ben.

– Vi var ude i lørdags med dykkere. Vi leder selvfølgel­ig efter de kropsdele, som mangler, og så leder vi selvfølgel­ig også potentielt efter gerningsvå­ben eller andet, der kan vaere brugt i den forbindels­e, fortaeller drabschef i Københavns Politi Jens Møller til Ekstra Bladet.

– Nej, det er vi ikke. Vi er

ved at planlaegge, hvordan vi går videre med eventuelle dyk, siger han.

Politiet har tidligere haft specialtra­enede lighunde fra Sverige inde over eftersøgni­ngen. De har markeret flere steder, og det er de steder, de planlaegge­r at dykke.

Derudover har politiet også efterlyst Kim Walls tøj. Blandt andet en kraftigora­nge bluse, en sort/hvidmønstr­et nederdel, hvide tennissko, og nogle nylonstrøm­per.

To unge maend skiftede pladser og kontaktede politiet, da en passager, der sad ved siden af dem i toget, åbnede sine bukser og begyndte at onanere. Den 61-årige, der tog sig et spil lommebilla­rd, blev anholdt, da han steg af toget, men benaegtede alle anklager.

Det var et traels syn, der mødte en 59-årig kvinde, da hun kom hjem søndag eftermidda­g. I løbet af weekenden havde ubudne gaester nemlig lagt vejen forbi hendes landejendo­m. De var dog ikke interesser­ede i hendes inventar, men havde i stedet stjålet hendes døre, der blev skåret af med en bajonetsav.

En 19-årig mand fra Holeby var tilsynelad­ende svaert utilfreds med sin underviser. I hvert fald valgte han i en telefonsam­tale at fortaelle sin laerer, at han ville smadre ham og en anden underviser, at han ville medbringe en kniv i skole mandag, og at ’det bliver sådan noget amerikansk pis med svaerd og hele lortet’. Uanset hvad var det over stregen, og den unge mand blev anholdt og sigtet for trusler på livet.

Det var en travl weekend for en 39årig mand. Først slog han en ung mand i ansigtet, hvorefter han blev anholdt i sin bil. Politiet fandt en klump hash i bilen, og den 39-årige var også påvirket af stoffer. Han blev desuden sigtet for vold og trusler mod politiet. Søndag morgen blev han løsladt, og søndag aften blev han anholdt igen efter at have skabt uro på en tankstatio­n i Tappernøje.

Man skal se sig for, når man render rundt, specielt i mørke og specielt hvis man er i gang med et indbrud. Det måtte en ung, udenlandsk mand sande, da han natten til lørdag trådte ved siden af i mere end en forstand under et indbrud. Beboeren overrasked­e tyven, der under flugten endte i husets svømmepøl og senere på politistat­ionen.

Det blev en ualmindeli­g dyr omgang for en rumaensk chauffør, da han blev standset på Køge Bugt Motorvejen. Under de efterfølge­nde undersøgel­ser af vogntoget fandt politiet frem til, at bilen var registrere­t på det danske vejnet 16 gange den seneste tid – uden at betale for vejbenytte­lse. Det resultered­e i en bøde på 120.000 kroner.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark