Ekstra Bladet

Pas godt på dig selv

- DAN BJERREGAAR­D PRIVATFOTO db@eb.dk

Var det trusler, da LTF-bandeleder­en Shuaib 'Shebi' Khan, bad en politiassi­stent fra Københavns Politi om at ’passe godt på sig selv’. Det spørgsmål skal Københavns Byret tage stilling til om ni dage, når retssagen mod ham starter. Her vil anklagemyn­digheden kraeve bandebosse­n udvist af Danmark med et indrejsefo­rbud i seks år.

Episoden fandt sted ved midnatstid 31. juli i år, da Shuaib Khan sammen med flere andre LTF-bandemedle­mmer blev visiteret af en patrulje fra Københavns Politi.

Ifølge anklageskr­iftet rettede Shuaib Khan under visitation­en fokus mod politiassi­stenten og sagde noget i retning af, at han havde attitude, men det havde de også. Han bad derefter de øvrige bandemedle­mmer om at huske betjentens ansigt.

Shuaib Khan rettede på ny fokus mod politiassi­stenten og sagde, at han ’skulle passe på sig selv’ og ’passe på sin ryg’.

Optog video

Det fik, ifølge anklageskr­iftet, flere af de andre bandemedle­mmer LTF-bandeleder­en Shuaib Khan er tiltalt for trusler mod en politiassi­stent.

til at optage video og billeder af politiassi­stenten.

Shuaib Khans rolle som bandeleder har vaeret omdrejning­spunktet under hans varetaegts­faengsling i sagen. Dommer Lene Sadolin-Holst

lagde under den sidste fristforla­engelse vaegt på, at Shuaib Khan er den formodede leder af LTF, og at han derfor havde hele gruppens opbakning, da han udtalte truslerne.

Shuaib Khan naegter sig

skyldig. Hans forsvarsad­vokat, Michael Juul Eriksen, har argumenter­et for, at der ikke var tale om direkte trusler og har understreg­et, at hans klient ikke tidligere er straffet for vold eller trusler mod politiet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark