Ekstra Bladet

Udvist gangster risikerer forvaring

ABDALLA ER BLEVET MENTALUNDE­RSØGT: Retslaeger­ådet er nu ved at vurdere undersøgel­sen af den berygtede og udviste gangster, der er tiltalt for 36 nye forbrydels­er

- LINETTE KRØGER JESPERSEN ALBERT SCHMIDT MØLLER linette@eb.dk; asm@eb.dk Laes også lederen på bagsiden

Den storkrimin­elle gangster Danny Abdalla er blevet dømt til udvisning af Danmark to gange, men han kan ikke smides ud, fordi han angiveligt risikerer henrettels­e i Libanon.

Han er derfor på tålt ophold og har pligt til at melde sig dagligt til politiet i Center Sandholm.

Den 51-årige far til fire er nu tiltalt for 36 nye forbrydels­er i Jylland, herunder skyderier, afpresning, narkohande­l, voldtaegte­r og blufaerdig­hedskraenk­else.

Op til sin anholdelse i oktober sidste år meldte han sig ikke i 505 dage.

Alle bestraebel­ser på at holde snor i Danny Abdalla har vaeret forgaeves, men nu kan det vise sig, at faelden for alvor klapper.

I forbindels­e med de seneste alvorlige anklager er Danny Abdalla nemlig blevet mentalunde­rsøgt på anmodning fra anklagemyn­digheden i Midt- og Vestjyllan­ds Politi, som i anklageskr­iftet har taget forbehold for at nedlaegge påstand om anden sanktion end straf.

Afventer Retslaeger­ådet

Dermed risikerer han at blive idømt en behandling­sdom eller det, der kaldes en af landets hårdeste foranstalt­ninger, nemlig forvaring, der er uden tidsbegrae­nsning, men ikke må vare laengere end nødvendigt.

Den gives til dømte, der vurderes til at vaere farlige og have en høj risiko for at begå alvorlig, personfarl­ig kriminalit­et på fri fod.

Midt- og Vestjyllan­ds Politi ønsker ikke at oplyse, om Danny Abdalla frivilligt er gået med til mentalunde­rsøgelse, eller om han har vaeret tvangsindl­agt, ligesom de ikke på nuvaerende tidspunkt vil kommentere konklusion­en.

’Anklagemyn­digheden afventer Retslaeger­ådets vurdering af mentalunde­rsøgelsen, hvorefter Anklagemyn­digheden vil vurdere, om der skal nedlaegges påstand om anden sanktion end straf ’, skriver Midt- og Vestjyllan­ds Politi i et mailsvar.

Danny Abdalla naegter sig skyldig i anklagerne, bortset fra at han erkender besiddelse af to mobiler i arresten.

Stadig hypotetisk

Hans forsvarer, Rasmus Amandusson, medgiver, at der er en risiko for krav om forvaring i og med, at anklagemyn­digheden har nedlagt forbehold for påstand om anden sanktion end straf.

– Har du talt med din klient om risikoen for forvaring?

– Vi taler altid om alt, hvad der står i anklageskr­iftet. Det hører med til den almindelig­e gennemgang af anklageskr­iftet, siger han.

– Hvordan har han det med, at han risikerer forvaring?

– Det er ikke noget, han har forholdt sig til over for mig, siger advokaten og understreg­er, at sagsgangen generelt er sådan, at Retslaeger­ådet skal vurdere en mentalunde­rsøgelse, før der tages stilling til eventuel påstand om forvaring.

– Så laenge der ikke er nogen konklusion, er det jo stadig hypotetisk, siger han.

 ??  ?? Ekstra Bladet 27. november 2013.
Ekstra Bladet 27. november 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark