Ekstra Bladet

Psykiater tror ikke på forvaring

-

Trods de alvorlige forbrydels­er, som Danny Abdalla er tiltalt for, mener psykiater Henrik Day Poulsen ikke, at Abdalla står til en forvarings­dom, hvis han bliver dømt.

– For at man som psykiater vil overveje at anbefale forvaring, så skal mentalunde­rsøgelsen vise, at gerningsma­nden er meget afvigende. Og man skal kunne argumenter­e for, at han vil udgøre en vaesentlig risiko Danny Abdalla er blevet mentalunde­rsøgt i forbindels­e med nye anklager for voldtaegte­r, skyderier, afpresning og narkohande­l. for andres sikkerhed, siger Henrik Day Poulsen, der selv tidligere har lavet retspsykia­triske vurderinge­r.

– At vaere afvigende betyder, at en person har svaert psykopatis­ke traek, at du har perverse traek i din personligh­ed. Det er noget, der kan spille ind i en vurdering, men jeg mener ikke, at det virker til, at Danny Abdalla er sindssyg. Han er ’kun’ – og det er kun i citationst­egn – en vaneforbry­der, og det er

Jaevnlig vurdering

Såfremt Danny Abdalla bliver idømt forvaring, skal han med jaevne mellemrum undersøges af en psykiater, der skal vurdere, om han fortsat er til fare for andre mennesker.

Dom til forvaring kraever, at den tiltalte findes skyldig i alvorlig personfarl­ig kriminalit­et som drab, røveri og voldtaegt, og den tiltalte skal antages at udgøre naerliggen­de eller vaesentlig fare for andres liv, helbred eller frihed.

Denne antagelse skal baseres på karakteren af det begåede forhold og oplysninge­rne om gerningsma­ndens person, herunder navnlig om tidligere kriminalit­et.

Desuden skal anvendelse af forvaring i stedet for faengsel findes påkraevet for at forebygge denne fare.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Nye anklager
FOTO: ANTHON UNGER Nye anklager

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark