Ekstra Bladet

FUNDET UNDER BEDSTEFORA­ELDRENES HUND Treårige Sarah forsvandt, mens mor og far var på fødegangen

Michael og Karina Mariager tog en tur fra himmel til helvede og retur

- TORBEN RASK trl@eb.dk FOTO RENÉ SCHÜTZE PRIVATFOTO

Klokken kvart i seks lørdag eftermidda­g skinnede solen i overført betydning på aegteparre­t Michael og Karina Mariager fra Hals i Nordjyllan­d, da deres lille nyfødte søn kom til verden på Aalborg Sygehus Nord.

Men tonstunge skyer skyggede kort tid efter fødslen for parrets lykke og glaede, da Michael ringede til sine foraeldre for at fortaelle om den lykkelige begivenhed.

Her – hos foraeldren­e i Vodskov øst for Aalborg – var Michael og Karinas treårige datter, Sarah, som så ofte før i trygge omgivelser, mens familiefor­øgelsen blev realiseret få kilometer derfra.

– Det var totalt surrealist­isk. Da vi ringede for at sige, at nu var Sarah blevet storesøste­r, fik vi at vide, at hun var vaek, og at politiet var i gang med at lede efter hende, beretter Michael Mariager om det, der uden overdrivel­se kan kaldes en følelsesma­essig rutsjetur af naermest uvirkelige dimensione­r.

De følgende tre timer karakteris­erer Michael Mariager uden tøven som de vaerste i sit liv. Fra glaedestår­erne på fødeafdeli­ngen ilede han desperat af sted til sine foraeldre for at deltage i eftersøgni­ngen af lille Sarah, som formentlig i ubemaerket­hed var gået på opdagelse sammen med farmor og farfars gadekryds Manfred på knap to år.

Skiftede ble på lillebror

– Min mor var ved at lave aftensmad, og min far mente at have hørt Sarah og hunden gå op ad trappen i deres hus. Men Sarah må selv have taget gummistøvl­er på og er gået udenfor med Manfred uden at blive hørt eller set.

Med en helt igennem rørende Treårige Sarah gav sin mor, Karina, og sin far, Michael, en følelsesma­essig rutsjetur i weekenden, da hun forsvandt i timerne efter, at foraeldren­e lige havde sagt velkommen til verden til Sarahs lillebror, Simon. indsats fra betjente fra flere politikred­se og fra beboere i området, pårørende og private, herunder en dame helt fra Brøndersle­v cirka 50 kilometer vaek, blev Sarah fundet i god behold på en mark ved Raerup naer Vodskov. Her spottede en redningshe­likopter klokken 21.28 den lille pige liggende sovende i mørket med hunden Manfred oven på sig.

Manfred havde formentlig instinktiv­t hjulpet Sarah med at holde sig nogenlunde varm, og den treårige pige havde det efter omstaendig­hederne godt, selv om hun var både våd og kold. Sarah havde mandag lidt ondt i sit ene ben og en haevelse ved sit ene øje ud over et par mindre rifter. Hun er blevet undersøgt af en laege og har det allerede så godt, at hun vaeret med til at skifte ble på sin lillebror,

som skal hedde Simon.

– Politiet og alle de frivillige, der hjalp med at lede, var fantastisk­e. Der kom hundepatru­ljer helt fra Horsens, Aarhus og Viborg, og helikopter nummer to var på vej, da den første helikopter fandt hende. Vi er dybt, dybt taknemlige for alle disse menneskers indsats, siger 39-årige Michael Mariager.

Roser til sygehus-personale

Hans 44-årige hustru, Karina, fik midt i sit følelsesma­essige total-kaos på fødeafdeli­ngen ved Aalborg Sygehus også en saerbehand­ling, som den lille familie aldrig vil glemme.

– Som andengangs-fødende bliver man normalt sendt hjem i timerne umiddelbar­t efter fødslen, men jordemødre­ne

og personalet på Aalborg Sygehus tog flot hånd om Karina og vores nyfødte dreng og lod dem blive på patient-hotellet i den svaere situation. Det er vi også meget taknemmeli­ge for nu, fortaeller foraeldrep­arret, der nåede at gennemtaen­ke mange skraekscen­arier i de tre timer, eftersøgni­ngen stod på lørdag aften.

Ifølge Michael Mariager var det isaer frygten for, at datteren var faldet i et af de mange vandhuller i området, som gjorde eftersøgni­ngen til en blanding af mareridt og håb.

– Det er så smukt og rørende. Vi er på alle måder taknemmeli­ge og lykkelige. Vi kan ikke takke nok for omgivelser­nes hjaelp og forståelse, siger Michael Mariager.

Politiet og alle de frivillige, der hjalp med at lede, var fantastisk­e

Treårige Sarah med farmor og farfars hund, Manfred, som holdt hende varm.

 ??  ?? Rutsjetur
Rutsjetur
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark