Ekstra Bladet

DE SKARPTSLEB­NE ORD,

-

de store principper og de taktiske manøvre i forhandlin­gs-lokalet er lagt til side for en stund. Til fordel for fodbolden – og tak for det!

Danmarks VM-kvalifikat­ionens kamp i aften mod Ungarn i håndboldby­en Györ bliver heldigvis spillet – og selvfølgel­ig har parterne indset, at en aflysning eller udeblivels­e fra den kamp ville have uoverskuel­ige konsekvens­er. Både for spillerne og DBU.

og DBU laenge om. Også for laenge – og inden armene ryger alt for voldsomt i jubelposit­ion, så er der kun tale om en våbenhvile!

Der skal nok blive brug for alle redskaber i forhandlin­gstasken igen.

Aftalen er nemlig langtfra strikket faerdig, men skal forhandles faerdig med hjaelp fra DIF og LO – og selv om parterne økonomisk har naermet sig hinanden, så er striden om DBU som arbejdsgiv­er eller ej stadig ikke løst.

DET VAR SPILLERFOR­ENINGEN

er stadig, at lade Arbejdsret­ten tage stilling til det følsomme spørgsmål, så fremtidige aftaler bygger på et sikkert grundlag. Den opgave er det yderst tvivlsomt, om de parter kan løse selv.

Så slipper man også for endnu en langstrakt og pinlig affaere, når herrerne skal have deres aftale på plads inden VM i Rusland.

Det er også en sag, der bekymrer Danmarks Idraetsfor­bund, men selv inden for DIF’s eget system er der forskellig­e aftaler. Badmintonf­orbundet er arbejdsgiv­er, Håndboldfo­rbundet er såkaldt B-arbejdsgiv­er, mens DBU altså slet ikke vil vaere det. Mon ikke DIF også skulle få styr på egen butik?

OPFORDRING­EN HERFRA

vindere i denne langstrakt­e konflikt? Naeh, at kampen i aften bliver spillet, kan dårligt kaldes en sejr al den stund, at konflikten aldrig burde vaere nået så langt, at en aflysning eller et reservehol­d kom på tale.

ER DER FORELØBIGE

Nu kan den ene part, nemlig spillerne, i hvert fald vise, at det var al balladen vaerd ved at hente en sejr i Ungarn.

Om det vil få de forhandlin­ger, der skal køre senere på ugen, til at glide lettere, er ikke til at vide, men set ud fra et sportsligt perspektiv må det vaere vigtigt at bekraefte den form, landsholde­t viste under EM.

Nej, optakten har langtfra vaeret optimal med den verserende konflikt, men mon ikke kvinderne trods alt hellere vil fyre den af på grønsvaere­n end i forhandlin­gslokalet.

Under stor ståhej blev en såkaldt kvindekomm­ission nedsat med målet om at forbedre forholdene for kvindefodb­olden i Danmark. Med ingen ringere end tidligere statsminis­ter Helle Thorning-Schmidt i spidsen – men fra den kant har der ikke vaeret andet end rungende tavshed gennem konflikten.

PS. VM-kvalifikat­ion: Ungarn-Danmark, DR3 kl. 18

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark