Ekstra Bladet

Kaempe triumf for Bjerg-rytter

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Selv efter at have siddet det meste af løbet i ’hot seat’ som løbets førende rytter var det endnu ikke sivet helt ind, at han var blevet verdensmes­ter, da Mikkel Bjerg sent i går eftermidda­gs omsider kunne rejse sig og haeve armene i triumf.

– Det er ufatteligt. Jeg forstår det ikke rigtigt, sagde den 18-årige, da han minutter senere gav sit første interview som U23-verdensmes­ter.

– Jeg kunne se på min watt-måler, at jeg leverede en god indsats, men det her er jo skørt. Det er det største resultat i min karriere, og nu må jeg prøve at gentage det naeste år, sagde Bjerg og afslørede en indstillin­g, som kunne få enhver, der arbejder med talentudvi­kling, til at knibe en tåre.

’Det er en kunst ikke at ånde dybt ud, laene sig tilbage, glaede sig over succesen – og gå i stå’, som tidligere talentchef i Danmarks Cykle Union Morten Bennekou skriver i bogen ’Stålsat’ og talentudvi­kling i sportens verden.

Suveraent staerkeste

Mikkel Bjerg viste sig efter få kilometers kørsel at vaere dagens suveraent staerkeste rytter, og han var i mål over et minut hurtigere end amerikaner­en Brandon McNulty. En overvaelde­nde dominans i et løb på dette niveau.

Sidste år – da de begge var juniorer – var det McNulty, der var hurtigst ved VM, men i kraft af en profession­alisme, som er sjaelden for en så ung rytter, har Bjerg udviklet sig enormt. De seneste tre måneder har alt i hans liv centreret sig om VM.

– Han lader til at vaere meget bevidst om, hvad der kraeves for at begå sig på højeste niveau, og han er villig til at tage konsekvens­en, siger Michael Rasmussen, som er Ekstra Bladets faste cykelsport­skommentat­or.

– Han har arbejdet målrettet og discipline­ret frem mod VM og har studeret ruten og tabt vaegt på grund af den hårde rute. Det vidner om et klarsyn, som ikke enhver 18årig rytter har.

Mikkel Bjerg kører for kontinenta­lholdet Giant-Castelli, og endnu er tiden naeppe moden til en profession­el karriere.

– Han har potentiale til at nå uhyre langt, men han bør vente med at bliver profession­el, mener Rasmussen.

– På landevejen er han ikke skarp nok endnu.

– Han ville blive savet midt over, hvis han stillede op i et landevejsl­øb på World Tourniveau, siger Michael Rasmussen.

– Han er endnu alt for sårbar efter min vurdering. Men jeg er imponeret af hans indstillin­g, siger Rasmussen.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Danmarks nye U23-verdensmes­ter, Mikkel Bjerg, på det øverste trin.
FOTO: ALL OVER PRESS Danmarks nye U23-verdensmes­ter, Mikkel Bjerg, på det øverste trin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark