Ekstra Bladet

KAEMPE FOR LØSNING

I . I sit sidste løb som U23-rytter slog Michael Carbel til og vandt bronze til Danmark. Det var landstraen­er Anders Lund ekstra glad for

-

BERGEN (Ekstra Bladet): Det er ikke helt skaevt at vaere dansker i Bergen. Dagen i går bød på to nye medaljer til Danmark ved VM, og dermed er den officielle målsaetnin­g på tre medaljer opfyldt, hvor der endnu resterer to konkurrenc­e-dage.

Den tredje danske medalje blev fejret med en take awayboks til bronze-tager Michael Carbel, da landstraen­er Anders Lund havde sørget for en dejlig overraskel­se i form af nachos og halvanden liter cola.

Den var tiltraengt efter et løb, hvor det laenge havde set skidt ud for de danske VMchancer. De rød/hvide ikke kom med, da en staerk gruppe rev sig løs, og finalen var ved at naerme sig.

– Vi var på bagkant hele løbet. Det er rigtigt, vi tager nogle blundere undervejs. Så det holdt hårdt. Det havde lunet med danskere i de grupper, der kører. Der er nogle ting, vi kommer for sent til, så vi er heldige, at det alligevel havner hos os, siger landstraen­eren, efter Danmark tog fronten af hovedfelte­t, og dermed kunne kører Michael Carbel frem til spurten, som han vandt på flot vis.

Den danske landstraen­er havde det store medaljesmi­l parkeret i ansigtet, og han var tydeligt stolt over og glad for, at det var netop hurtige Carbel, der slog til, da det gjaldt.

– Jeg er glad, jeg er SÅ glad på Carbels vegne, for han er om nogen en rytter, der har kaempet i så mange år for at lave sine resultater, og indfri det talent han tydeligvis har. Han er skoleeksem­plet på, at man skal blive ved og tro på det. Det er i 11. time, han får det resultat, som han har arbejdet benhårdt for. Det er SÅ fortjent.

Store forventnin­ger

Michael Carbel gav allerede i 2014 prøver på sit store talent, da han vandt en massespurt i et mindre hollandsk endagsløb, hvor han blandt andet slog den irske sprinter Dan McLay, som har adskillige top 10-placeringe­r i Touren på sit CV.

Derfor var der naturligvi­s store forventnin­ger til den bare 19-årige dansker, men sidenhen har det knebet med at levere resultater, som passede til hans åbenlyst store talent. I går – i hans allersidst­e løb som ’ungdomsryt­ter’– kom så det resultat, som både Carbel og mange andre havde ventet på.

I det alt for lille pressetelt – som nok skal give alverdens pressefolk går hår i hovedet over manglen på plads, når eliteherre­rne skal køre deres VM i morgen – måtte den hurtige dansker flere gange fortaelle og forklare om triumfen, som bronzemeda­ljen

Jeg er glad, jeg er SÅ glad på Carbels vegne, for han er om nogen en rytter, der har kaempet i så mange år for at lave sine resultater

blev udlagt som.

– Det er en kaempe forløsning. Jeg har sagt, at mine personlige ambitioner ved dette VM var at få en medalje, fordi jeg følte mig godt kørende og har gjort det hele ugen. Vaegten var til det, og jeg havde gode resultater i Danmark Rundt, så det er kaempe-stort, at det lykkedes, lød det fra Carbel.

– Resultatet sidder lige i skabet, da det skal sidde lige i skabet. Det må da vaere helt fantastisk? – Er du gal mand, det er en lettelse. Det var mit sidste U-23-løb overhovede­t, så man må sige, det kommer i 11. time.

Bronzen må åbne nogle nye, spaendende døre. For som alle andre danskere med cykeltalen­t drømmer han om større udfordring­er, allerhelst på World Touren, men i minutterne efter medaljen ville han ikke snakke fremtid, men bare glaede sig over nuet.

Men mon ikke der kommer lidt ekstra opringning­er på Michael Carbels telefon de kommende par dage. jonas@eb.dk

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Sad lige i skabet
– Jeg har sagt, at mine personlige ambitioner ved dette VM var at få en medalje, fortalte bronzevind­er Michael Carbel.
FOTO: ALL OVER PRESS Sad lige i skabet – Jeg har sagt, at mine personlige ambitioner ved dette VM var at få en medalje, fortalte bronzevind­er Michael Carbel.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark